Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Ana Sayfa  
     
Sayısal loto
Süper toto
Şans topu
'İlgili şans'

Bir gün sonra bir maçı incelemek biraz daha kolay. Gazetelere baktım, ortak nokta, Prag karşısında bu futbolla alınan üç puanın mucize olduğu şeklinde. Katılmamak elde değil. Gerçekten F.Bahçe kötü oynuyor ama kazanmayı biliyor.
Daum'un çoğu basın toplantısında dikkatimi çeken bir deyimi var: "İlgili şans yanımızda olmalı." Bunu bir türlü çözemiyorum. Kötümser düşünürsek, Daum şanslı olmak istiyor. İyimser düşünürsek, "Biz bir şeyler yapalım, şans da yanımızda olsun" düşüncesinde. Sanırım ikinciyi kastediyor. Ama ne kadar bir şeyler yaptığı tartışılır.
İki sezondur Daum'un sürekli yanındayız. En çok eleştirilen yanı, takıntılı bir şekilde bazı futbolculardaki ısrarcılığı. Herkese bir alternatif aranıyor ama dokunulmazların yeri banko. Bu takımda bir de acı çekenler var. Bu sınıfa Serkan, Deniz, Nobre, Selçuk, Mehmet, Murat gibi isimleri dahil edebiliriz. Gerçi Deniz son maçlarda yer buldu ama yarını garanti değil. Luciano, Tuncay, Serhat gibi isimler ise ne kadar kötü de olsalar, ne kadar dinlendirilmeye ihtiyaçları da olsa, "ilgili şans" hep onların yanında.
Daum geniş kadro isterken herhalde sonsuz oyuncuların yerine alternatifleri denemek arzusuyla hareket etmişti. Ama ne kadar bunu uyguluyor, tartışılır. Sebat maçında Selçuk ile Serkan'ın Volkan'a yaptıkları "Aramıza hoşgeldin" şakası aslında çok düşündürücü. Sanki bu futbolcular artık yedek kulübesini benimsemiş gibiler, sanki hiç umutları yok. Neyse, üç puanla başlanan Şampiyonlar Ligi sonrası çok da karamsar olmayalım. F.Bahçe bu futboluyla beş resmi maçın dördünü kazandı, birinde berabere kaldı. Bir de istenilen futbol oynanırsa keyifler tam olacak.
F.Bahçe, en önemli maçını önce oynadı ve en tehlikeli rakibinin üç puan önüne geçti. En kötü ihtimalle ikincilik hedefleniyor, Sparta Prag, Lyon'a göre çok daha ters bir rakip. İlk darbeyi Fenerbahçe'den yemeleri ise kazanç oldu. F.Bahçe de oldukça morallendi. Şimdi bu tempoyu sürdürmek lazım. Malatya maçıyla kazanma geleneği sürerse, demek ki F.Bahçe rehavetten etkilenmiyor. Futbolu iyi olursa demek ki hatalardan ders alınıyor. Bunda da en önemli belirtiyi Daum yapacak. Değişiklikler F.Bahçe'yi sonuçları gibi futboluyla da ayağa kaldırabilir.


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Ana Sayfa

Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGI BASIM YAYINCILIK SANAYI VE TICARET A.Ş.

İşte şeytanın pabuçu
Sparta Prag' ı mıhlayan Hooijdonk,...
Kuleler ışık saçacak
Cimbom' un iki kulesi Hakan Şükür...
Kayaya Çarptılar
Norveç Ligi' nde kümede kalma...
Turist gitmek varken: 3-2
İlk yarıyı 2-0 kapatan, 69’da...