Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Ana Sayfa  
     
Sayısal loto
Süper toto
Şans topu
Hesap günü

F.Bahçe'nin de, Daum'un da eleştirmenlerle arası hiç iyi değil. Acaba neden? Galiba Daum bazılarının isteklerine kendi doğruları nedeniyle cevap vermiyor da ondan... Kötü mü yapıyor, yoksa iyi mi, tartışılır. Ama tartışılmayacak bir şey var... Bu takım geçen sezon şampiyon oldu. Bu sezon da 4 maç deplasmanda olmasına rağmen yine zirvelerde dolaşıyor. "Çok şanslı" diye futbolun dışındaki sığ eleştirilere katılmam mümkün değil.

***

Futbolda şans faktörü 2-3 maç için geçerlidir. Sistemde devamlılık, disiplinden taviz vermemek, popülizm uğruna herkesin ekmeğine yağ sürüp onun bunun dediğini yapmamak, daha doğrusu işine kimseyi karıştırmamak gibi etkenler başarıyı getirir. Öyle şansla, mansla kimsenin eline şampiyonluk kupası verilmez. Haa, Fenerbahçe'nin ortaya koyduğu oyun tatminkar mı? Elbette değil. Hele ki son Sebat maçı tam bir düş kırıklığı... Sahanın kötülüğü, maça konsantre olamamak gibi etkenlere rağmen Fenerbahçe varlığını rakibine her zaman hissettirmeli. Takımda "Biz bu ligde nasıl olsa kimseye yenilmeyiz" gibi bir hava var ve bu da hiç hoş değil.

***

Neyse, biz F.Bahçe'nin asıl sınav vereceği bu geceye gelelim.. "O takım zayıf, bu takımda bir şey yok" diyenler için herhalde Sparta Prag maçı çok şey ifade edecek. Bugün ortaya konacak futbol takımın aynası olacaktır. Şimdi Daum'dan orta sahayı kalabalık tutması isteniyor. Tamam, iyi güzel de, geçmişte yaşananlardan hiç ders almayacak mıyız? F.Bahçe'nin karşısındaki rakipler zaten o bölgeye adam dolduruyor. Sen de aynı şekilde onlara cevap verince oyun kilitleniyor ve pozisyon bulmakta çok zorluk çekiliyor. İki sezon önce ligi 28 puan geride kapayan F.Bahçe'nin ortaya koyduğu sistem bu değil miydi? Daum'un yapmak istediği çok açık... Oyunu kanatlara yaymak istiyor. Onun için Tuncay ve Serhat oralarda görev yapıyor. Haa istedikleri belki olmuyor ama adam bunda ısrar ediyor. Buradaki en büyük handikap ileride tek santrforla oynanması... Daum, Sebat'ta Prag maçının provasını yaptı ve görüldü ki, takım pozisyon bulamıyor. Ben bu akşam Van Hooijdonk'un yanında Nobre'yi görmek isterim.

***

Şampiyonlar Ligi'nde bir alacak-verecek meselesi var... Son katılındığında hakemlerin doğradığı F.Bahçe puan alamamıştı. Bir de Kadıköy'ün can damarı maraton tribünün yerinde kocaman bir duvar vardı. Bu gece ise orada binlerce sarı-lacivertli asker oturacak, bakalım neler olacak? Gün bugündür.


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Ana Sayfa

Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGI BASIM YAYINCILIK SANAYI VE TICARET A.Ş.

Ustana yanlış yapma
Prag' ın hocası Straka, "Kendime...
Kurtuluş filmi
G.Saray' ın Eurocard projesinin...
Bodo Rampası!
UEFA Kupası ilk tur ilk maçında...
Çürümenin boyutları
Korkunç... Çok ürkütücü... Türk...