Almanya ve İtalya'ya yenilip bize gelen ABD Rüya Takımı kâbusumuz oldu. Eksikler vardı; direnemedik. Savaşçı gençlerimizle teselli bulduk.
***
Rüya Gerçek Oluyordu: 67 - 79
12 Dev Adam, az kalsın ABD Rüya Takımı'nı yeniyordu 3 dakika kala farkı 3'e indiren Milliler, devamını getiremedi.
Milli Basketbol Takımımız, ABD Dream Team'ini (Rüya Takım) elinden kaçırdı: 67-79. Son üç dakikada farkı üç sayıya indiren 12 Dev, devamını getiremeyince, şansını yarınki maçta denemek üzere öteline döndü!
Maça iyi başlamıştık. Memo'ya, Sakat Hido'nun yerine ilk 5 başlayan Cevher eşlik etti ve ilk periyodu 19-18 geride kapadık. İkinci çeyrekte, sert savunma karşısında etkili olamayan millilerimiz, geriye koşamayınca, üst üste smaç basketleri potasında gördü ve devre 41-29 Drem Team'in lehine sonuçlandı.
Genç oyunculara yer veren Tanjeviç, "Kazanmayı değil, geleceği düşünüyorum" der gibiydi. ABD 2. yarıda Duncan ile etkili oldu. İbo son saniyedeki üçlüğüyle üçüncü çeyreğin 46-58 bitmesini sağladı. Son çeyrekte Serkan-İbo ikilisinin üçlükleri ile fark 3 sayıya inse de ABD, savunmasını sertleştirip salondan 79-67 galip ayrılmayı başardı. İkinci maç yarın 20.30'da
Hido'dan Duncan'a hediye Burnundaki sakatlık yüzünden oynayamayan Hidayet, eski takım arkadaşı Duncan ile birlikte adidasın organizasyonuna katıldı ve ABD'li oyuncuya çini hediye etti. Torunlarına anlatacaklar Rüya Takım'a karşı oynamak herkesin hayali. Genç Fatih, Cevher, Ender, Semih ve Pastal'ın hayallerigerçeğe dönüştü. Fatih'in Duncan'a yaptığı blok salonu ayağa kaldırdı.
İpekçi'de ünlüler geçidi Abdi İpekçi'de bakanlardah parti liderlerine, kulüp başkanlarından sanatçılara kadar herkes vardı. Maçı sakat olduğu gerekçesiyle takıma katılmayan Mirsad da izledi. CIA de salondaydı Maçta büyük güvenlik önlemleri alındı. FBI ve CIA ajanları da salondaki yerlerini aldı. Salon dışında uzun kuyruklar oluşurken, maçı ABD'nin ESPN kanalı da yayınladı.
Ozan GERMAN