Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Ana Sayfa  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Trabzon lige hazır... Ya şampiyonluğa?

Trabzonspor yeni sezon hazırlık çalışmalarını Almanya kampı ile devam ettiriyor. Yazılı basından Trabzonspor'un iyi yolda olduğunu oynadığı maçlardan ve aldığı neticelerden öğreniyoruz.
Her ne kadar bu yıl transfer edilen Celalettin ve Thijs takıma gerekli uyumu henüz göstermedi ise de geldikleri takımlara bakıldığında zamana ihtiyaçları oldukları muhakkaktır.
Trabzon'un geçen yıl ki iskeletini kayıpsız korumalarını başarı olarak kabul edilebiliriz. Ancak gözlerden kaçan bir konu var ki o da, takımın bu yıl üç kulvarda mücadele edeceğini düşünürsek, santrafor mevkii için esaslı ve "Ben santra- forum" diyebilecek ikinci bir adama ihtiyacı olduğunu görmemezlikten gelemeyiz.
Mehmet için bir şey demiyoruz, Trabzonsporda bu ihtiyacı az çok gidermeye çalışıyor, ancak çok yönlü bir santrafor ile Trabzonspor'un bu kulvarlardaki yolunu kat etmesi daha gerçekçi olur. Tabii bu işleri yerine oturtmak kolay değil., Ha bu arada tabii ki bu işleri istenildiği seviyeye getirmek sanıldığı kadar elbette kolay değildir.

Alternatifsiz kadro sorun!

Hem Trabzonspor'un hem yeni transferlerin hem de Ziya Doğan ve ekibine zaman ve sabır göstermek gerekir. Alınan ve alınması düşünülen oyuncuların genel ve ferdi yeteneklerine fazlası ile dikkat edilmeli.
Ayrıca bu oyuncuların sosyal kültürel ve psikolojik yönlerinin de mutlak surette değerlendirmeye alınması gerekir. Kadroya taraftarı stadlara çekecek bir iki oyuncu gerektiği herkesçe söylenmektedir.
Her ne kadar önceleri başkan bu isteklere pek keyifli bakmadı amma, artık şu aralar Ziya hoca ile ayni frekansta konuşmaya başlaması da Trabzonspor için pozitif bir durumdur. Buna rağmen görülen o ki halen taraftarın beklentisine uygun ve Doğan'ın kafasındaki o kadro oluşturulabilmiş değil.
Mevcut bu kadro Türkiye şartları için yeterli olabilir, ama Avrupa için yeterli olup olmadığına ilişkin cevap zamanla alınacaktır. Rakip takımların transferlerde yaptığı flaş çıkışlara aldanıp Trabzonspor'un aşağı kaldığı vehmine kapılmamak gerekir.
Şu anda üç kulvarda mücadele edecek Trabzonspor maalesef alternatifsiz bir kadroya sahiptir. Ama içte ve dışta iyi şekillendirilecek bu kadronun yeni sezonda yine de iş görebileceği kanaatindeyim.


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Ana Sayfa

Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGI BASIM YAYINCILIK SANAYI VE TICARET A.Ş.

Fatih Akyel savaş açtı
Canaydın' ın "Kapımız kapalı"...
Son aday Di Biagio
10 numara arayışını sürdüren...
İşte Carew Gerçeği
Dünyaca ünlü Türk menajer Ceylan...
İşte Trabzon bu
Almanya' daki 6. hazırlık maçında...