Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Ana Sayfa  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Devir değişti

Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy'un arkasındaki desteği kaybettiğini ve döneminin kapandığını belirten Hıncal Uluç, kanun gereği de yeniden başkan olmasının imkansız olduğunu söyledi. İşte Uluç'un, tartışılan isim Ulusoy'la ilgili yaptığı çarpıcı açıklamalar:

Bir defa açık: Haluk Ulusoy bitti. İki sebepten bitti: Bir; hukuk bitirdi. İdari Daireler Dava Kurulu'nun 1994'teki rektör seçim ve atamalarıyla ilgili kararı gayet açık ve net: "2 defa seçilmiş olanlar maddesi geriye işleyecek bir kanun maddesi değildir" diyor Danıştay. Bu madde adayın vasıflarını tanımlar. Tıpkı, "üniversite mezunu olmak" ve "yabancı dil bilmek" gibi. Bu tür maddeler konuldukları anda yürürlüğe girerler.
Bu kanuna üniversite mezunu maddesi konsa Ulusoy, seçime girebilecek miydi? Hayır. Bu da aynı tür bir madde. "Bu maddenin daha önce 2 defa görev yapmışlara uygulanmaması için ayrı bir geçici madde konması lazım" diyor Danıştay. Yeni futbol yasasında bu ayrı madde olmadığına göre Ulusoy seçilemez değil, aday olamaz. Adaylığını koyar ve kazanırsa, o seçim derhal iptal edilir. Bunun artık tartışılır tarafı yok.
Daha önemlisi geçen hafta gelen haber... Ulusoy, "2004'te bu işi bırakıyorum" demişti. 2004 yaklaşınca dönmeye başladı. Olabilirim de, olmayabilirim de, bakacağım da, izin alacağım da... Aylarca süründürdü bu işi. Sonra, dedi ki: "İzin aldım." Yayılan hava, bu izni ailesinden aldığı şeklindeydi.
Hayır, bu izin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan alınmıştı. Erdoğan, federasyonu değiştirmesi ve kendi tavsiye edeceği üyeleri alması kaydıyla Ulusoy'a icazet vermiş, yolunu açmıştı. Ama o günden beri birbiri ardına çıkan söylentiler, skandallar, yanıtlanamayan olaylar futbol işlerimizle, mafya ilişkilerinin fazla içiçe olduğunu dillendirmeye başladı. Eskiler "Şuyu'u vuku'undan beterdir" der. Yani söylenmesi gerçekleşmesinden daha kötü... Başbakan iyice kirlenen bu ortamda adının ve partisinin bulunmasını istemedi. Ve Ulusoy'un arkasından çekildiğini ifade etti. Bu ifade, Başbakan'ın kendi usulleri içinde oldu.

Başbakan desteğini çekti

Başbakan'ın isteği üzerine AK Parti Milletvekilleri mecliste Ulusoy'un yolunu kesecek "üniversite mezunluğu" maddesini engellemişlerdi. Bu da Başbakan'ın Ulusoy'un arkasında olduğunun kesin işareti olmuştu. O zaman bu desteği veren Başbakan şimdi yok. Arkasında hukuk yok. İktidar yok. Artık Ulusoy, kulüpleri arkasında sürükleyemez. Kulüpler baskıyla, -kulaklarına fısıldanan artık her neyse- vaatlerle kendilerini Ulusoy'un peşinde gitme durumunda hissediyorlardı. Aziz Yıldırım, Celal Doğan ve İlhan Cavcav muhalefet bayrağı açtıklarında 7 kulübe ulaşabilmişlerdi. Bu yüzden aday dahi çıkaramadılar, şimdi ortam uygun. Kulüpler Birliği istediği adayı seçebilir.
Levent Bıçakçı, yıllardır ulusal ve uluslararası futbolun içinde bulunmuş, işi bilen, hem Türkiye'yi, hem UEFA'yı, hem de FIFA'yı yakından izleyen, hepsinden önemlisi yıpranmamış, tertemiz bir isim. Şu kirli ortamı temizleyeceğine en ufak şüphem yok.


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Ana Sayfa

Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGI BASIM YAYINCILIK SANAYI VE TICARET A.Ş.

Kahn Van Westerveld
' Dünyanın en iyi kalecisi' ...
İşte olay pazarlık
Hollanda kampı öncesi 550 bin...
Tek Sorun Bonservisleri
İlhan' la da Salzburg' da...
Transfer şart :3-2
Trabzonspor, Almanya' daki ilk...