24 Ekim 2023 | Salı

Trabzonspor için lig yeni başladı...

Trabzonspor, Abdullah Avcı ile çıktığı ilk maçta ikinci yarıda oynadığı etkili futbol ile kazanmasını bildi. İlk yarıda iki takım da futbol adına sahada çok fazla bir şey ortaya koyamadı. Alanyaspor, kanatları iyi kapattı. Orta sahada sert oynadı. Maç boyunca Fatih Aksoy da Onuachu'ya adeta nefes aldırmamaya çalıştı. Onuachu karşısında bir kez hata yaptılar. Onda da Onuachu'nun presi sonrasında Aliti kendi kalesine topu gönderdi. Yeni gelmedi, geri geldi Abdullah Avcı... Avcı ile özlenen Trabzonspor da geri geldi diyelim... Ya hakem Arda Kardeşler'e ne demeli! Abdülkadir Ömür ile ne alıp veremediğin var Arda Kardeşler! Dün maç boyunca dayak yedi Ömür, sen istifini bozmadın! Ama Abdülkadir Ömür, topa ayağını soktu diye hemen kartını gösterdin! Hiçbir zaman büyük hakem olamazsın sen!
Trabzonspor skor üstünlüğünü ele geçirdikten sonra hem hızlı hem de baskılı oynamaya başladı. Çünkü geriye düşen Alanyaspor, katı defans anlayışından vazgeçince boş alan bulan bordo-mavili hücumcular, pozisyon üstüne pozisyon yakaladılar. Abdülkadir Ömür, klasını konuşturmaya başladı. Dün rakibin sert futboluna rağmen hiç oyundan düşmedi Ömür... Onuachu, 68 ve 71'de iki net fırsatı gole çeviremedi. Trabzonspor maçın ilk yarısında çok bocaladı. Çünkü Bakasetas'ın yokluğunun hem orta alanda, hem de hücum geçişlerinde takıma olumsuz yansıdığını gördük. Ama ikinci yarıda Abdullah Avcı'nın dokunuşlarını hissettiren bir Trabzonspor vardı sahada. Alanyaspor da maç boyunca etkili ataklar geliştirdi. Novais, Oğuz ve Aliti ile golle burun buruna geldiler. Aliti'nin bir şutu da direkten döndü.
Uğurcan kalesinde güven verdi. Berat çok savaştı ve orta alanı ayakta tutmaya çalıştı. Visca zaman zaman etkiliydi. Alanyasporlu Fatih Aksoy, daha 25 yaşında. Bu performansı ile önümüzdeki yıllarda milli takımın da değişmezi olur. Dün Papara Park'ın tribünleri dolu değildi. Hafta içi olduğundandır diye düşündüm. Abdullah Avcı gelmiş, yeni bir başlangıç, takımın 12. adama ihtiyacı var. O tribünler dolmalıydı. Abdullah Avcı'nın bu maçta birinci hedefi galibiyetti. Bunu başardı ilk maçında Abdullah hoca. Güzel futbol, yavaş yavaş inşa edilecektir elbette. Ama öncelikli amaç, üst üste galibiyetlerle zirveye yaklaşmak... Dün kısa sürede oynasa Nicolas Pepe'nin takıma katılışı, hem bordomavili futbolcuları, hem de taraftarı heyecanlandırdı... Hoş geldin Abdullah Avcı! Hoş geldin Pepe! Trabzonspor'u bundan sonra güzel günler bekliyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Etiketler :
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor