14 Ağustos 2016 | Pazar

Muslera ve Riekerink

Maç öncesi 42 bin koltuğa bırakılan Türk Bayrakları, stadı adeta bir gelincik tarlasına çevirmişti. Ne siyah-beyaz ne de sarı-kırmızı, dün akşam Konya'da renklerin şahı kırmızı-beyazdı.
Maça dönersek; iki takım da hazır bir görüntü vermedi. Galatasaray'da Linnes çok aksadı, çünkü önünde oynayan Sinan Gümüş hiç yardımcı olmadı. Beşiktaş, Galatasaray'ın aksayan bu kanadından Olcay ve Tosic ile bindirmeleri yaptı. Bu arada Tosic'in Bruma tarafından düşürülmesi penaltıydı.
Mete Kalkavan pozisyonu süzemedi.

İki hoca da risk aldı
Oğuzhan'ın ilk yarıda serbest vuruştan Galatasaray kalesine gönderdiği füzesini Muslera müthiş çıkardı.
Cenk Tosun, bu sezon yaklaşık 50 maç oynayacak Beşiktaş'ın gol yükünü kaldıramayacağını gösterdi.
Acil bir forvet şart Kartal'a.
Quaresma girdikten sonra daha hızlı top çeviren bir Beşiktaş sahneye çıktı.
Galatasaray'da Tolga Ciğerci'yi beğendim. Sorumluluk alıyor, dikine oynuyor.
Faydalı bir transfer. Sosa'sız ve Mario Gomez'siz Beşiktaş keyif vermiyor. Sosa döndü ama Gomez yok. İkinci bir Mario Gomez bulmak da imkansız. Ancak unutmayalım ki, iki takım da ilerleyen maçlarda çok daha iyi bir görüntü çizecek.
Eren Derdiyok ise Burak Yılmaz ve Fatih Tekke karışımı bir forvet görüntüsü çizdi. Bu sezon çok gol atar.
İlk yarısı tatsız geçen finalin ikinci yarısında hocalar biraz risk alınca maça renk geldi. Riekerink iyi bir teknik adam. 60'tan sonra Beşiktaş'ın üzerine iyi gitti Cimbom.
Beşiktaş, saldıran takımlara karşı savunmada çok sıkıntı yaşar. Özellikle Şampiyonlar Ligi'nde. Çok iyi bir stoper ve bitirici bir forvet şart Beşiktaş'a.

Mario Gomez olsaydı...
Chedjou'yu çok beğendim. Maçın en iyisiydi. Cenk Tosun maçın son dakikalarında iki net pozisyonu kaçırdı.
Gomez olsaydı ikisi de goldü.
Uzatmalar da çok hızlı başladı. Yasin'in kestiği ortada Beck'in koluna çarpan topa penaltı kararı vermek çok ağır olurdu. Hakem doğru yorumladı pozisyonu.
Riekerink de, Şenol Güneş de finalin ikinci yarısı ve uzatmalarda iyi futbol izlettirdi bizlere. Pozisyon açısından zengin bir final oldu.
Hakan Balta'nın kafa vuruşu ve topun ağlara gidişi ile Galatasaray taraftarı çoskudan desibel rekoru kırdı adeta.
Maçın en iyisi dediğim Chedjou, Quaresma'nın kafa vuruşunda yaptığı hata ile beraberlik golüne neden oldu. Beşiktaş çok sayıda net pozisyonu kaçırdığı maçta hiç olmayacak bir pozisyonda golü buldu.

Tutanı iyi olan kazandı
İki takım bu sıcakta tam 120 dakika savaştı. Unutulmazlar arasına girecek bir final oldu. Bir finalden daha ne beklenir ki...
Ve penaltılara giden finalde Süper Kupa'yı müzesine Galatasaray götürdü. Riekerink tarih yazdı.
Gökten uçak düşse tutar bu Muslera.
Tutanı iyi olan kazandı. Beşiktaş sadece bir kupa kaybetmedi. Çok büyük bir golcüyü (Gomez) kaybettiğini dün gece çok daha iyi anladı.
Üç cephesi olan Beşiktaş'ın bu sezon işi çok zor.
Riekerink yönetimindeki Galatasaray ise şampiyonluğun en güçlü adayı şimdiden...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor