27 Ağustos 2016 | Cumartesi

Yol kazası!

Beşiktaş'ın mevcut kadrosuyla oyunu bozmayı hedefleyen takımlara karşı kazanması çok kolay değil. Konyaspor da tam böyle bir takım. Disiplinli, tatlı sert oynuyorlar ve maç boyu motivasyonlarını kaybetmiyorlar.
Böyle rakiplere karşı savunma arasında iyi paslaşmalar yapmalısınız, kanat bindirmeleriniz son derece etkili olmalı, aynı şekilde yan ortalarınız da öyle.
İlk yarıda dörtlü savunmanın önüne dörtlü orta sahayla duvar ören Konyaspor öne geçtikten sonra safları sıklaştırdı.
Buna karşılık vites yükselten Beşiktaş yediğinin benzeri bir golle karşılık verince oyunun kontrolünü de tekrar ele aldı.
Yenilen golde savunma göbeğinin kısa kalması ve Bajic'in arkada unutulması Beşiktaş ayarında bir takımda olmaması gereken hatalardı. Necip'i stoper oynatmak konusunda ısrar etmek, ilk sarıyı gördükten sonra her an ikinciyi görme potansiyeli varken (ki dirseği rakibinin yüzüne geldiği pozisyonda ikinci sarıyı görmeliydi) oyunda kalması bana göre yanlış bir tercihti. Nitekim, Cüneyt Çakır da Necip'in rakibin üzerine düştüğü pozisyonda ikinci sarıyı gösterdi ve Beşiktaş eksik kaldı.

TOLGAY'DAN SOSA OLMAZ
Eleştirel gözle bakacak olursak bu maçtan alınacak bazı dersler var. Bunlardan biri savunmanın göbeğindeki sorun. Bu acil olarak yeni bir transferle çözülmeli.
Oraya agresif, hava toplarında etkili ve çabuk bir stoper alınmalı. Orta sahaya gelince;
Tolgay ile Oğuzhan'ın yerlerini değiştirmek daha mantıklı olur gibi geliyor bana. Oğuzhan'dan Sosa olabilir ama Tolgay'dan olmaz. Buna karşılık Tolgay ikili mücadelelerde daha iyi ve Atiba ile daha uyumlu olabilir.
Özetle Beşiktaş bu haliyle bile lige ağırlık koyar kaybedilen puanı yol kazası saymak gerek. Kaldı ki Konya deplasmanı herkes için zor geçer.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor