21 Ağustos 2016 | Pazar

Ezber bozanlar

Rakibi baskı altına almak için öne çıkan savunmacılar bu bölgede Tolgay, Oğuzhan desteğiyle bol pas yaparken karşı sahadaki fotoğrafın değişmesini kolluyorlar. Rakip savunmada en küçük bir gedik gördükleri anda aşırtma bir topla Cenk, Oğuzhan, Olcay, Aras ya da Kerim'i kaçırıyorlar." Yukarıdaki satırlar kamp raporumuzdan. Sanırım yeni Beşiktaş'ı tüm detaylarıyla iyi tarif etmişiz.
Şenol hoca bu sezon öndeki baskıdan taviz vermeden arkayı sağlama almanın yolunu yukarıda anlattığımız şekilde buldu. Beşiktaş bol pas yaparken Ozi ve Tolgay pas trafiğine kalite katıyorlar. Ozi sezonun ilk maçında belki de sezonun en iyi golüne imza attı... İki rakipten, topu ceylan gibi sektirerek kurtaran Ozi kaleciyi etkisiz eleman konumuna sürükledi ve boş kaleye topu yuvarladı. Muhteşemdi.
Marcelo geçen sezondan çok farklı, özgüvenle oynuyor. Kartal rakibe fazla topla oynama şansı vermiyor. Alanya bir şekilde topu kaptığında Atiba, Olcay, Tolgay önden ve ortadan basarken duruma göre stoperlerden ya da beklerden biri öne depar atıp rakibin ezberini bozuyor.

Kadro derinliği şart
Bu sistemde ön tarafta istediği baskıyı kuran arkada boşluk bırakmayan Beşiktaş duruma göre topu etkisiz bölgede dolaştırıp aktif dinlenme de yapıyor. Alanyaspor'un gücü sınırlı ama biz bu manzarayı hazırlık maçlarından itibaren gözlemliyoruz.
Daha güçlü rakiplere karşı da manzara pek değişmedi. Beşiktaşlı oyuncular ezberlenmiş bir oyunu makine düzeninde uygularken bazen savunma da, bazen hücumda ezber bozan müdahaleler de yapıyorlar. Hemen belirtelim bazen rakipten top kapmak için hiç hesapta olmayan, (misal Ozi ya da Q7) bir oyuncunun depar atıp top kapması gibi ezber bozan hareketler de Güneş'in kurgusuna dahil.
Özetle; takım lig için yeterli ancak Devler Ligi için kadro derinliğini artırmalı.
Cenk mi! Maşallahı var yine iyi başladı. Hemen belirtelim temas olmayan pozisyonda penaltı olmaz; endirekt vuruş olur. Dikkat!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor