22 Nisan 2016 | Cuma

Güvenim tam

Beşiktaş, şampiyonluk yürüyüşünü güçlü camiasıyla birlikte kararlı bir şekilde sürdürüyor.
Sivas deplasmanında alınan galibiyet, sanırım başta Aziz Başkan olmak üzere birçok kişiyi hayal kırıklığına uğrattı! Beklenti o zorlu deplasmanda Kartal'ın panik halinde saldırıp kontrataklarla gol yemesi ve son düdük çaldığında puan kaybetmesiydi...
Öyle olmadı ve yine başta Aziz Başkan olmak üzere çok kişinin planları değişti. Sanırım Aziz Yıldırım, o meşhur basın toplantısını Beşiktaş'ın Sivas'ta kaybetmesi üzerine kurmuştu. O hesap tutmayınca hiç 'hesapta olmayan' açıklamalar yaptı ve başka bir gündem yakalamaya çalıştı Yıldırım.
Beşiktaş plan yapmayıp, geride kalan haftaları saymayıp sadece önündeki maçı iyi oynamaya çalışarak en doğrusunu yapıyor. Sivas'ta, özgüveni yüksek, gol için acele etmeyen, sabırlı ve akıllı bir futbol oynadı. Normal şartlarda 10 kişiyle kapanan rakibine karşı daha ilk dakikadan baskı kuran bir Beşiktaş izlerdik ve o Beşiktaş daha maçın başında Aatif'tan bir kontratak golü yiyebilirdi. Şenol hoca o kadar tecrübeli ki, çok kritik maçta, en doğru şekilde frene basıp sabırlı oyunu tercih etti. Aklın yolunu takip eden Kartal, 3 puan alarak şampiyonluk yolunu biraz aydınlatmış oldu.


Sabırlı olmak gerek
Şimdi Beşiktaş'ın önünde başka bir zorlu rakip var, o da Akhisar... Muhtemelen Sivasspor gibi beklemeyi tercih edecektir Manisa temsilcisi...
Tam bu noktada Beşiktaş'ın ne yapacağı önemli... Sanırım Sivas maçında olduğu gibi sabırlı oyunu tercih edecektir Şenol hoca. İlk yarıda iştahla yüklenip, İstanbul'daki ilk maçtaki gibi rakibe rahat kontratak şansı vermeyecektir. Vermemelidir de...
Rodallega ev sahibi takımın en büyük silahı, Aatif gibi o da kontrol altına alınırsa Beşiktaş işin yarısını halletmiş olur. Sivas'ta olduğu gibi Akhisar karşısında da Beşiktaş, gerekirse ikinci yarıda risk almalıdır.
İlk 45'te kontrollü oynamasını beklediğim Kartal bu şartlarda golü bulduğu anda zaten maçı kotarır. Bulamazsa, ikinci yarıda risk alarak galibiyeti zorlayabilir.
Yanlış anlamayın, dünya üçüncüsü teknik adama akıl vermek gibi bir hadsizlik değil bizimkisi. Zaten hocanın yapacağına inandığımız şeyleri paylaşıyoruz Beşiktaşlılar'la...
Beşiktaş kendine güvenerek, sıkı bir maç çıkarıp, alın teriyle üç puan daha alarak şampiyonluk yürüyüşünü sürdürecektir.
Evvel Allah bu güçlü kadroya güvenim tam, çok mücadele edip, asla vazgeçmeyip bir kez daha zoru başaracaklardır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor