05 Nisan 2016 | Salı

Fırsat kaçtı

Fenerbahçe bir gün önce kendi sahasında berabere kalınca Beşiktaşlı oyuncular lig bitti zannettiler! Kasımpaşa karşısında oyunu 50 metre genişlikle oynayan son derece rahat bir takım vardı! Bu kadar rahatlık ancak skoru 3-0 falan yapınca su kaldırır, daha önce değil.
Özellikle de kılı kırk yararak attığınız golün hemen ardından kalenizde gol görüyorsanız rakibin hafife alınacak tarafı yoktur.
Beşiktaş savunmada Necip'le oynadığında (Ör: Trabzonspor maçı) oyunun boyu uzuyor, Necip geri dönüşlerde geç kalma korkusuyla savunmayı çok gerilerde kuruyor ve bu durum öndeki baskıyı azaltıyor ve Beşiktaş rakibi yeteri kadar sıkıştırıp hataya zorlayamıyor. Bu şartlarda belki rakibe az pozisyon veriliyor ama rakip kalede de yeteri kadar pozisyon bulunamıyor.

Moralman çökmüşlerdi!
Dün ilginç bir maç oldu, iki takım da kazanmak için elinden geleni yaptı... Kasımpaşa kazandı, Beşiktaş da kazanabilirdi, net pozisyonlar buldular ama son vuruşlarda her zamanki becerilerini gösteremediler.
Bu mağlubiyet Fenerbahçe'nin kayıp puanını kazanca çevirmiş, moralman çökmüş olan rakibi yeniden umutlandırmıştır, orası net.
Beşiktaş'ın şampiyonluk yolunda büyük bir avantaj kaybettiği de tartışılmaz.
Ancak şampiyonluk kolay bir kazanım değildir.
Bu zorlu virajlarda baskıyı taşımak, topu üç direğin arasına sokmak ve gerekli skorları almak gerekir.
Kasımpaşa karşısında Beşiktaş bunu yapamadı, geri kalan haftalarda yaparsa o da yeter. Çünkü hala üç puan farkla lider.
Siyah-beyazlı oyuncular bu maçtan gerekli dersi aldıkları takdirde önümüzdeki haftaları kurtaracaklardır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor