25 Ocak 2016 | Pazartesi

Avantaj mı?

Beşiktaş maç oynamaya hasret kaldı! İşin ilginç yanı Şenol hoca kupada da alternatif oyuncuları kullandığı için kadronun asları deyim yerindeyse paslandılar. Dolayısıyla bu hafta kupadaki Sivas Belediye maçında bu ayrıntının atlanmaması gerektiğini düşünüyorum.
İki maç ertelenince bu bir avantaj mı yoksa dezavantaj mıdır, tartışması başladı doğal olarak. Bu nereden baktığınıza bağlı. Mersin ve Trabzonspor'un moral, motivasyon, cezalı ve sakat oyuncularını düşünürsek maçların oynanması Beşiktaş'ın lehine olurdu diyebiliriz.
Öbür taraftan teknik kapasitesi yüksek oyunculardan kurulu olan ve ayağa oynayan Beşiktaş takımını düşünürsek ağır sahalarda iki maçın ertelenmiş olmasını avantaj olarak da görebiliriz. Yani olaya nerden baktığınıza bağlı biraz da.

Özel maç alınmalı
Avantajı dezavantajı bir yana bırakırsak Gomez başta Oğuzhan, Sosa gibi yıldızlar topa hasret kaldılar. Bu özlem bir yandan hırsı artırırken diğer yandan aşırı motivasyonun getirebileceği baskı da performansları etkileyebilir.
O nedenle kupa maçlarında oyuncuların normale dönmeleri için bir fırsattır.
Şenol hoca bu fırsatı iyi değerlendirmek için mutlaka bir strateji belirleyecektir.
Maç eksiği her futbolcu için çok önemlidir. Ve bunu antrenmanlarda tamamlamak mümkün değildir. Mersin ve Trabzon maçları takın tarihte oynanmayacaksa eğer Beşiktaş kupa dışında özel maçta almalıdır.
Güçlü bir kadrosu olan Kartal akıllı stratejilerle erteleme maçlarını büyük bir avantaja çevirebilir

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor