11 Temmuz 2015 | Cumartesi

Q7'yi bırak RVP'ye bak!

İnsanların umutlarını kırmayı sevmem ama boş yere umutlandırmak da benim işim değil. Dün, "Beşiktaş, Quaresma ile ilgileniyor" haberleri patlayınca bir nabız yokladım...
Yönetici kademesinde Quaresma görüşmelerini yalanlayan da yok, doğrulayan da... Dudak ucuyla "Olabilir neden olmasın" derken, "Quaresma da artık ders almıştır" türü eklemelerle, "Bu transfer gerçek" havası yaratılmaya çalışıyor... Ben de tam o noktada ciddi şüpheye düşüyorum...
Sanki Beşiktaş yönetimi sağ gösterip sol vurmak istiyor ve Quaresma'yı da hedef saptırmak için kullanıyor gibi... Bana göre burada bir Robin van Persie operasyonu var... RVP olur olmaz bilemem, kim bilir belki de Robben atağını gizlemek için çıktı bu söylenti.. Uzatmayalım, 35 yıllık tecrübeyle şunu söylemek istiyorum; bu Quaresma operasyonu ya taraftarı susturmak için yapılıyor ya da arkasında koca bir yıldız gizli!

Bombalar patlayacak
Beşiktaş Başkanı Fikret Orman dün akşam takımın kamp yaptığı otele geldi. Başkan Orman, Teknik Direktör Güneş'le bir görüşme yaptı. Sızan bilgilere göre stoper ve forvet konusunda seçenekleri ikiye indiren başkan, hocanın fikrini alıp hafta başında da bombaları patlatacak.

Güneş patlaması
Şenol Güneş göreve başladığı ilk günden bu yana medya ile sıcak bir iletişim kurdu... Her gün çift antrenmanı basına açan Güneş, buna karşılık bir takım ricalarda da bulundu... Fazla detaya girmeye gerek yok, kol kırılsın yen içinde kalsın! Lakin Şenol hoca dün medyaya ciddi bozuldu... Böyle şeyler olur.. Bazen bir gazeteci, bazen herhangi bir profesyonel kuralları zorlarsa bu tür gerginlikler olabilir. Bazen de yöneticiler hocanın alanına girebilirler, o takdirde yine sorunlar çıkabilir.
Şenol hocayı 30 küsür yıldır bilen, takip eden, tanıyan biri olarak dosta düşmana nacizane bir tavsiyem var, isteyen kulağına küpe yapsın, isteyen kulak arkasına atsın, kendi bilir... Şenol hoca sakindir, mantıklıdır, hümanistir ama tersi de fenadır. Malum Fatih hoca bu açıdan iyi bilinir, o nedenle şöyle bir metaforla noktayı koyalım; konumuz terslik ve de sertlik ise Terim'i ikiyle çarpın eşittir Şenol Güneş olur. Benden söylemesi.

Sınırları zorluyor
Şenol hoca oyuncularının sınırlarını zorluyor. Çabuk düşünüp çabuk uygulayan ve rakip kalede sağlam baskı kuran bir takım yaratmayı hedefleyen Güneş'in neredeyse tüm taktik çalışmaları buna yönelik.
Aşağı-yukarı ceza sahası boyutlarında bir alanda, aslında altıya altı ama topa sahip olanın kullanabileceği dört jokeri de sayarsak 10'a altı oynanan çift kale maçlarda futbolcular adeta nefessiz kalıyor. Üç dakikalık bu mücadelede kimse bir saniye yerinde duramıyor... İşin ilginç yanı Güneş bu maçlarda her oyuncusunu tek tek ve dikkatle takip ediyor. Yani kaçış yok, futbolcular topu aldıklarında iyi kullanmak, kaliteli pas yapmak, kaybettikleri anda ise pres yapıp tekrar kapmak zorundalar ve daha önemlisi bu gayretler golle sonuçlanmalı. Şenol hoca çok şey istiyor ve istediklerini almaya da kararlı.

Ersan Gülüm gitti mi??
Ersan Gülüm, Beşiktaş'ta kaldı mı, gitti mi, gidecek mi bu sorunun cevabını bilen varsa beri gelsin. Son olarak tedavi bahanesiyle İstanbul'a gitti Ersan... Kim bilir belki de transfer görüşmesi yapmaya gitti, en azından böyle iddialar da var. Dün Metin Albayrak da kabul etti bu konudaki iletişimsizliği, "Keşke doktor bir açıklama yapsaydı" dedi, haklıydı doktor konuşmalıydı o takdirde bir sürü dedikodu üretilemezdi...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor