30 Aralık 2014 | Salı

Kartal ızgara!

Söz söylemek irfan ister, anlamak insan, der Fuzuli… O nedenle sözümüz anlamak isteyen insanlara...
Önceki gece TRT'de bir derbi araştırması yayımlandı... Buna göre dört büyüklerin son on yılda oynadıkları 138 derbinin öncesinde Beşiktaşlı oyuncular 14, Trabzonsporlu futbolcular 6, F.Bahçeliler 2 kez kızarmış.
G.Saraylı oyuncular da yanlış hatırlamıyorsam 4 kez.
Manzara bu kadar açık.
Onlarca örnek var ama ben çarpıcı olan bir kaç tanesiyle konunun altını çizeceğim. Yıllar önce Kadıköy'deki tarihi maçta hakem önce uydurma bir penaltı verdi, daha sonra ceza sahasının içi ana-baba günüyken, orayı boşaltmadığı halde kalesine geçmeyen Cordoba'yı oyundan attı ve malum Pancu geçti kaleye...
O hakemin kafası şuydu; kaleci uyarıma rağmen kaleye geçmedi... Oysa o sırada ceza sahası içinde yaklaşık 10 futbolcu daha vardı!

Kafayı Atiba'ya taktılar
Gelin 2014 yılının sonlarına, bu kez bir başka hakem yine uydurma bir penaltı verdi ve bu yetmezmiş gibi ceza sahası çizgisi üzerinde beş oyuncu varken kafayı Atiba'ya taktı.
O'nun kafası da şuydu; uyarıma rağmen ayağını çizgiden çekmedi! Sanırsın mayın tarlasının sınırından bahsediyor Halis hoca!
F.Bahçe derbisinde, Olcay sıradan bir faulle atıldı; Emre Belözoğlu, Bilic'e küfretmesine ragmen atılmadı. Oysa aynı kelimeleri telaffuz eden Töre derbiden bir hafta önce Erciyes'in hocası Bülent Korkmaz'ın ispiyonlamasıyla atılmıştı! Yani yine bir gariplik, yine bir ilk ve yine "Beşiktaşlı kurbanlıklar" var ortada. Bakarsanız her kırmızıyı kitapta bir yere sokabilirsiniz ama ligin tarihine bakarsanız bu şartlarda atılan başka oyuncu bulamazsınız.
Şimdi herkes elini vicdanına koyup söylesin; bazı oyunculardan sahanın ortasında her türlü hakareti işiten, deyim yerindeyse dayak yiyen hakemler onlara ses çıkaramazken Beşiktaşlı futbolcuların en küçük hatalarını affetmediler. Üstelik bu kartların tam 14 tanesi de derbilere denk gelmiş.
Şimdi ister "Hakem de insandır, hata yapar" deyin, isterseniz şapkanızı önünüze koyup şunu sorun kendinize:
Bu hakemler tüm kuralları sadece Beşiktaşlı maçlarında mı hatırlıyorlar?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor