19 Kasım 2014 | Çarşamba

Yanal'ın Trabzon'u

Trabzonspor muhteşem bir kadroya sahip.
Yerli ya da yabancı her mevkide bir kaç alternatifi var ve her sistemi oynayabilecek oyuncu profilini kadroda bulmak mümkün. Bu tam da Ersun hocanın istediği bir şey.
Hoca muhtemelen Milli Takım arasında takımın potansiyelini keşfetti ve oyuncularına da neler istediğini tam olarak anlattı. Dolayısıyla Galatasaray derbisinden itibaren yeni bir Trabzonspor görmemiz mümkün. Bu yeni takım, daha çok koşacak, orta sahada rakibe nefes aldırmayacak ve daha kolay kazanacaktır.
Yeter ki birileri, tuzağa düşüp hocanın keyfini kaçırmasın, rahat bıraksınlar, gerisi çorap söküğü gibi gelecektir.

Bu başkanı tanıdınız mı?
BİR kulüp başkanı var, adını sonra söylerim şimdi sadece yaptıklarını anlatacağım… Bu beyzade ülke futbolunun baş belası olarak kabul ediliyor… Astığı astık, kestiği kestik… Çok zengin, federasyon bile kendisinden korkuyor.
Daha doğrusu iddialar böyle… Sadece rakipleriyle değil kendi taraftar gruplarıyla da arası bozuk… Tribündeki en güçlü grubu bitirmek için o gruba üye olanları bazı maçlara almaması ülkede büyük tepki aldı… Başkan bununla yetinmedi ve en güçlü gruba rakip olarak bir başka tribün grubu kurdu… Diktatör başkanın tavırları nedeniyle kulübün her maçında ayrı bir olay yaşanıyor… Öyle ki taraftarlar takımın Avrupa maçlarında bile sahaya meşale atıp kulübün ceza alması için uğraşıyorlar.
Manzara böyle… Sizin aklınıza kim geldi bilemem ama benim anlatktığım kişi Dinamo Zagreb Kulübü Başkanı Zdravko Mamiç… Uğraştığı tribün grubu Bad Blue Boys … Sizce de tüm bu yaşananlar bizde yaşanan bazı gelişmelere benziyor mu, yoksa ben yanılıyor muyum!?

Volkan ve skandal!
Başlıkta asılı iki kelimeyi yan yana ne kadar yazdık bilmiyorum ama onlarca kez olmuştur buna eminim. Bir futbolcu düşünün ki sahadaki tüm görüntüleri dostları utandıran, düşmanları sevindiren türden olsun.
Ne yapmak istiyor Volkan gerçekten anlamak mümkün değil… Konu küfürse kimseye edilmesin ama herkese ediliyor.
Edenlerden biri de Volkan.
Hem de sahada yaptı bunu, en son Demba Ba'ya etmişti.
Dolayısıyla küfürden moralinin bozulup sahayı ve stadı terk etmesi hiç samimi gelmedi bize, peki ya size!?

V.AtiBA
Geçen sezon başından itibaren Beşiktaş'ın tek gerçeğinin Veli-Atiba ikilisi olduğunun altını ısrarla çizdim, çiziyorum… Aylarca kimse bu gerçeğin yanından bile geçmezken şimdilerde "Tahtaya önce Veli ve Atiba" yazılır diyenler çoğaldı. Demek ki Beşiktaş'ı iyi izlemeselerde, iyi izleyenleri okuyorlar!
Evet Beşiktaş'ın temel direğinin bu iki oyuncu olduğunu söylerken, iki orta saha canavarını tek isimde buluşturup "V.Atiba" diyordum… Şimdi değişen Beşiktaş'a göre formülü bir parça değiştirmekte fayda var. Çünkü artık orta alandaki panzerlerin önlerinde de çok etkili bir silah var; Demba Ba… Onu da eklediğimizde Beşiktaş'ın yeni özeti bize gore şu şekilde oluyor: V.AtiBA! Sizi bilmem ama en azından bana gore bu böyle.

G.SARAY'LA ANADOLU'DA
Başkan açıkladı Beşiktaş, Galatasaray'la derbiyi İstanbul dışında oynayacak… Bu iyi bir karar… Hem takımı yalnız bırakan İstanbul seyircisi biraz özlemiş olur, hem de böyle maçlara hasret kalan Anadolu iyi bir derbi izleme şansı bulur.
Ankara veya Konya diyor Sayın Başkan… Mümkünse Konya olsun… İç Anadolu'daki futbolseverler de bir derbi heyecanı yaşasınlar. Bu olursa tribünsel güzellikler anlamında da son yılların en özel derbisine şahit olacağımıza inanıyorum.
Neden mi, çünkü Anadolu insanı, kendisine güveneni mahcup etmez de ondan.

LAMASİA İSTANBUL'DA…
Barcelona dünyaya nam salan futbol okulunun bir şubesini İstanbul'a açma kararı almış.
Faaliyetler de başlamış gelen bilgilere göre. Bizim dört büyükler başta tüm kulüplerimize tavsiyem bir sure sonra gidip incelesinler Barça'nın İstanbul'daki şubesini ve kendi alt yapılarıyla karşılaştırsınlar. Belki o zaman anlarlar yıllardır yaptıkları hataların nereden başladığını!

EŞKİYALAR STATTA!
Milli maç bitmiş, gazeteciler görevlerini en iyi şekilde yapma derdinde… Volkan ve Emre çıkıyor stattan, o sırada bir hengame ama kazasız atlatılıyor… Tam her şey bitti darken, sözde koruma olan ve stada Volkan'la birlikte geldikleri bilinen dört kişi akreditasyonsuz bizim dahi giremediğimiz bölgeye girip meslektaşlarımıza saldırıyorlar.
Rezilliğin bini bi para.
Futbolumuzun çivisi çıktı ve daha da çıkacak gibi görünüyor. Çünkü TFF yine "En kısa sürede…" diye başlayan bir eyyam açıklaması yaptı, Terim sessiz, tıpkı Gökhan Töre olayında olduğu gibi kulağının üzerine yatmış durumda. "Du bakalım n'olcek" diyoruz hep birlikte… Bu kafayla 10 yıldır bir arpa boyu yol alamadık, hala da akıllanmaya niyetimiz yok.
Yanarım yanarım en çok ona yanarım. Yahu bırakın korkaklığı kediye, kedi deyin hepsi bu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor