01 Nisan 2014 | Salı

Puan farkı nasıl açıldı!

Beşiktaş sezonun en iyi iki takımından biri, diğeri de Fenerbahçe. Bu iki takım arasındaki puan farkının iki temel sebebi var. Birinci sebep teknik adamların tercihleri, ikincisi hakem hataları.
Teknik adam tercihleriyle başlayayıl.
ErsunYanal, zorunlu haller dışında iskeleti bozmadı. Caner, Gökhan, Mehmet Topal, Kuyt, Emenike, Sow. Ersun hoca arayışlarını bu iskeletin çevresinde yaptı ve aklın yolunu tercih etti.
Bilic başka bir yol izledi. Öncelikle Veli-Atiba ikilisinin vazgeçilmez olduğunu fark etmesi uzun sürdü. Her fırsatta bu ikiliyi gereksiz yere bozdu. Kah Atiba'ya sağ beke çekti, kah sağ öne koydu.
Pedro Franco'yu görmezden gelip Escude ile yol olması ikinci büyük hatasıydı. Beş haftalık bir süreçte Gökhan-Olcay ikilisinin, ikinci yarılarda yürüdüğünü görmeyip, rotasyona gitmemesi Beşiktaş'a 10 puan kaybettirdi.
Fenerbahçe derbisi bu anlamda en çarpıcı örnektir.
Kerim Frei, Necip, Pedro, Ömer, Holosko, Pektemek gibi oyuncuları ancak zorunlu hallerde kullandı. Onları belli dönemlerde (iskeleti bozmadan) kadroya monte etmeyi pek düşünmedi.
Olcay'ın 5 hafta süren formsuzluğuna rağmen alternatif oyuncuları düşünmemesi bu konudaki hataları somutlaştıran bir örnektir.

Bu şartlarda bu kadar

Bir başka sorun forma şansı bulduğu anda takıma katkı yapan Ömer Şişmanoğlu gibi oyuncuların, ertesi hafta tekrar kulübeye oturtulmalarıydı.
Özetle Bilic; kafasındaki 11'in dışına çıkmamak için elinden geleni yaptı, diğer oyuncuları ötekileştirdi.
Gelelim hakem hatalarına..
Düdükler genellikle F.Bahçe lehine üflendi. Beşiktaş aleyhine kolay penaltılar verildi, lehine olanlar 'es' geçildi. Siyahbeyazlı oyunculara kolay kartlar gösterilirken; Caner, Alves, Emre başta sarı-lacivertliler bu anlamda korumaya alındı. Düdüklerle fark açıldıkça açıldı.
Tüm bunların yanı sıra devre arası transferinde iyi bir golcü araması gereken Beşiktaş, hangi akla hizmet bilinmez gidip stoper aldı! Üstelik bu stoperi yani Dany'yi ezeli rakibinden kiralama hatasına düştü, bedelini de derbide ödedi.
Tüm maçların deplasmanda oynandığını hatırlayıp, G.Saray derbisindeki olayların yarattığı sıkıntıyı da göz önünde bulundurursak; Beşiktaş'ın bu şartlarda daha ileri gitmesinin mümkün olmadığını da görmek zorundayız.
Yani; bu hatalarla, bu şartlarda, bu kadar!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor