Sinan Vardar

Sinan Vardar

11 Aralık 2014 | Perşembe

Beşiktaş coşkusu

Geçtiğimiz gün Bağdat Caddesi'nde kahvemi yudumlarken, keyif yapan insanları seyretmeye koyuldum. İlginçtir; caddede Beşiktaş formalı, atkılı, bereli birçok insan gördüm. F.Bahçeli ve G.Saraylıların aksine Beşiktaşlılar Kartal Yuvası ürünlerini gururlu giyerek sokağa çıkmıştı.
Yanıma gelen Beşiktaşlılarla sohbet ettim. Öncelikle konuştuğum kişilerde şunu gözlemledim; taraftarlar oynanan futboldan, kazanılan maçlardan mest olmuş durumda. Bilic ve futbolcuların saha içi ve dışı duruşlarını çok beğeniyorlar. Tek üzüntüleri (benim de) altyapıdan çıkan futbolcu sayısının azlığı.
Beşiktaşlılar şampiyonluğa inanıyor.
İşte Beşiktaş'ın yıllardır aradığı rüzgar budur. Bakın Beşiktaş; Karabük'de, Ankara'da, Konya'da büyük coşkuyla ağırlanıyor. Kara Kartal sevgisi tüm Türkiye'yi sardı. Beşiktaş hem sevgi gösterilen hem de saygı duyulan bir takım görüntüsünü büründü.

Slaven Bilic cesur olmalı

Tabii ki futbol sahada oynanan bir oyundur. Rüzgar, coşku ve diğer yan etkiler istediğiniz kadar iyi olsun saha içinde kazanmak zorundasınız.
Bunun için geniş ve kaliteli kadro şart.
Şimdi Bilic kadrodaki futbolculardan en faydalı şekilde yararlanmak zorunda. Hep tekrar ediyorum; Hırvat hoca artık bu takımın altyapısından gelenlere de kapıyı açmalı.
Mustafa Pektemek ve Demba Ba'nın sakatlığında Bilic formül aramak yerine Furkan Yaman'a güvenmeli.
Sivok'un yokluğunda Atınç'a bir şekilde yer açmayı düşünmeli.
Ben bu gençlere inanıyorum.
Bilic de inanırsa büyük başarılar ardı ardına gelir. Arsenal Teknik Direktörü Arsene Wenger, 17-18 yaşındaki gençlere Şampiyonlar Ligi maçlarında görev verdi. Wenger gençlerine sahip çıkıyorsa, Bilic de artık gençlere kapıyı açmalı.

Transfere karşıyım

Beşiktaşlı taraftarların sağ bek transferi yapılmasını istiyor.
Ancak bu transfere kesinlikle karşıyım.
Bakın, iki sezondan bu yana en çok eleştirilen futbolcuların başında gelen Serdar Kurtuluş son maçlarda büyük çıkış yaşadı. Bu kadar ekonomik sıkıntı varken yabancı kontenjanı da ortadayken yabancı kontenjanında transfer hakkınızı sağ bekte kullanırsanız takıma zarar verirsiniz.
Beşiktaş'ın artık sokağa atacak bir kuruş parası yok. Ara transfer risktir. Yapılacak yanlış transfer bu takımın ahengini bozabilir.
Bilic risk alacaksa Beşiktaş'ın gençlerine sahip çıkmalı. Beşiktaş taraftarı kendi öz evlatlarına sahip çıkmayı ve bu gençleri motive etmesini iyi bilir.
Bu arada sakatlanan Türkiye'nin yetenekli golcüsü Mustafa Pektemek'e geçmiş olsun dileklerimi
gönderiyorum
.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor