05 Şubat 2017 | Pazar

Bu sonuç sürpriz değil

Kendimize şunu sormalıyız:
Bu sonuç sürpriz mi?
Değil... Güçlerine, oynadıkları futbola, son oynadıkları maça baktığımızda hep Başakşehir önde... Galatasaray'ın yalnızca iki şey olsa şansı olurdu: 30. saniyedeki Podolski'nin şutu direkten dönmeyecekti, ikinci olarak da Sneijder sakatlanmayacaktı. Galatasaray'ın golü de aslında öylesine oynadıkları zamanda geldi. 2-1 deyip geçmemek lazım. Abdullah Avcı, özverili futbolcular, iyi bir futbol takımı, top rakipteyken Türkiye'nin en kötü takımına karşı üstün geldi.
Kötü yönetilen bir futbol takımı Riekerink ile...
Başakşehir'e bakalım, Yalçın yok, Mossoro yok, Mahmut yok. Forvette Mehmet Batdal yok, Cengiz yok. Bunlara karşın Galatasaray ise Muslera hariç tam kadro çıkıyor.
Yalnızca Sneijder'in sakatlığını sayabiliriz.
Fakat Galatasaray zaten sezon başından beri kötü oynuyor.
Dün de güçlü bir takıma kaybettiler ve elendiler. Favori de değillerdi maç öncesi. Yüzde 55'e 45 Başakşehir derdim maç öncesi... Klasik golü yediler yine. Pozisyon ofsayt belki ama pozisyon gelişimi bakımından aynı zaafları gösterdiler.
Yine bir kafa golü yediler. Carole çıkıyor, Linnes giriyor mesela. Soldan orta yapman lazım maçı çevirmen için, onun için de solak oyuncu lazım. Selçuk çok güçsüz, De Jong'un hücum yönü yok. Galatasaray'ın ligdeki kaderi de Beşiktaş maçında belli olur, tamam ya da devam deme maçına çıkarlar.
Saha içinde çalışmak için saha dışında çalışmak lazım. İyi antrenman yapacaksın. Başakşehir takımının çok başarılı bir teknik direktörü var. Abdullah Avcı ile Riekerink'i değiştirin, ligde 5 puan önde olan takım Galatasaray olur. Göksel Başkan ve Abdullah Avcı şampiyonluğa kafayı takmışlar. Kasımpaşa maçından minimum 4-5 kişi olmayacaktır. Kafayı takmışlar ki Adebayor'u alıyor, bonservise kıyıp sağ bek Caiçara'yı alıyor. İyi kulüp, borcu yok. Boşuna değil bunlar.

İKİ CİDDİ HAKEM HATASI
Gelelim Medipol Başakşehir ile Galatasaray arasında oynanan maçın hakemlerine. Emre Belözoğlu'nun pozisyonu kırmızı kart. Mücadele 0-0 devam ederken de ofsaytı kaçırdı yan hakem. Fakat ben yine de hakem Mete Kalkavan ve ekibini en sona koyuyorum tüm bu hatalara rağmen. Çünkü esas sorun burada değil. Dünkü karşılaşmada skoru etkileyen iki ciddi hata yapmalarına rağmen...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor