02 Aralık 2015 | Çarşamba

Rotasyon!

Beşiktaş, tek bir oyuna bağlı değil.
Oyun içinde format değişikliği yapıyor, oyundan oyuna geçerek rakibi şaşırtıyor. Oyun değişikliğini takımca yapıyor. Takım oyununu eksiksiz, yanlışsız yapmaya çalışıyor. Böyle bir Beşiktaş'ı deplasmanda da izleyebiliyoruz.
Deplasman korkusu yok!
Bu oyun cesaretini deplasmanda da desteğini gördüğü taraftarından alıyor.
Deplasmanda oynamak takımlar için kolay değil elbette. Ama Beşiktaş, bu zorluğu yaşamıyor.
Bildiği oyunu oynaması için bir engel, bir zorluk yaşamıyor. Çünkü futbol felsefesi oyuncularınca ezberlenmiş, takıma oturmuş. Beşiktaş'ın sistemi, oyun felsefesi sonuç odaklıdır. Bu odak kazanmaktır, korkmadan oynamaktır.
Futbolda hangi sistemle oynanırsa oynansın, hangi taktik uygulanırsa uygulansın amaç; gol atmak, kazanmaktır.
Gol atmak ve kazanmak beceri işidir.
Beşiktaş bu yönden şanslı.
Takım oyununu iyi oynayan Beşiktaş'ın şansı becerikli golcülere sahip olması.
Futbolda başarının koşullarından biri; gol atmaya en kısa yoldan en hızlı şekilde ulaşmaktır. Bunun için de eldeki forvetin yetenekli ve yüksek derecede becerikli olması gerekir. Beşiktaş'ın kadrosunda böyle futbolcu sayısı çok. Beşiktaş, futbolu en iyi, en etkili oynayan takım. Bu güzelliğine karşın elbette yenilgi de alacaktır.
Dünyada yenilmeyecek takım yoktur!

Mario Gomez büyük güç
Beşiktaş kalitesi, tecrübesi, yeteneği ve becerisiyle göze hoş gelen futbol oynuyor. Bu güzelliğinin karşılığını da alıyor. Futboluna güzellik katmada önemli payı olan Mario Gomez, yurt içinde ve yurt dışında attığı gollerle kendini kanıtlamış dünya yıldızıdır. Bu performansıyla Alman milli takımının da hücumlardaki büyük kozu, gücüdür.
Beşiktaş'ın hücumlarındaki etkili diğer futbolcusu Cenk Tosun'dur. Cenk'in, dünya yıldızı unvanlı Gomez ile birlikte Beşiktaş'ın şampiyonluk yolunda en önemli silahlarıdır. Beşiktaş, hücum hattındaki silahlarıyla ligin en çok gol atan takımı olabilir. Gomez, Oğuzhan, Cenk Tosun, Gökhan Töre, Kerim Frei, Olcay Şahan, Sosa ve Quaresma gol pozisyonlarına kolay girebilen oyuncular. Olcay, asist yapmadaki başarısını gol vuruşlarında gösteremiyor. 1-2 gol atsa bu şanssızlığını kırabilir diye düşünüyorum.
Umarım şanssızlığına ya da beceriksizliğine son verir. Beşiktaş bu ülkede futbolu en iyi oynayan takım. Şampiyonluğunu fahiş hakem hataları, uzun süreli sakatlıklar, kart cezaları, yapılmayan ya da az yapılan rotasyon önleyebilir.
Rotasyon çok önemli. Yapılmaması yorgun düşen futbolcuların verimini düşürür.
Doğru yerde ve zamanda yapılırsa tüm futbolculardan daha iyi randıman alınır. Aksi durumda korkulan, yani akla gelen başa gelir! Böylesine kötü bir sonu Beşiktaş da Şenol Güneş de hak etmiyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Etiketler :
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor