12 Ağustos 2015 | Çarşamba

Savunmanın sol yanı

Öncelikle ve de özellikle teknik direktör Şenol Güneş'e inanırım.
Milli takımda ve Bursaspor'da oynattığı futbol ve de aldığı sonuçlarla kendini kanıtlamış teknik direktördür.
Bugüne kadarki maçlarda gördüğümüz Beşiktaş, rakibi bekleyen değil, rakibe saldıran oyun düzeninde. Kadro, bu oyun düzenine yatkın futbolculardan oluşuyor. Rahatlıkla söyleyebilirim ki; bu oyun düzenini bozmaması (Bozmayacağına inanıyorum) durumunda Beşiktaş'ın futbolu izleyenlere keyif verecektir.
Rhodolfo, Tosiç ve Beck'le savunmayı güçlendiren Beşiktaş'ta izleyene en çok keyif ve heyecan verecek bölge hücum hattıdır. Mario Gomez, Cenk Tosun, Mustafa Pektemek özellikle Quaresma, Gökhan Töre, Olcay'ın hazırlayacakları pozisyonlarla, bir dolu gol atabilecekler.

Rhodolfo-Milosevic savaşı

Geçen sezon uzun süren sakatlığından ötürü forma şansı bulamayan Milosevic, bu sezon iyileşmiş olarak stoperdeki yerini alabilecek. Uzun süren sakatlığından ötürü bu futbolcuyu izleyemedik, Beşiktaş verim alamadı. Bu sezon Rhodolfo ile forma kapma kavgası kıran kırana olacak. Rhodolfo'nun avantajı ve Milosevic'ten farkı hücum pozisyonları üretecek biçimde topu verimli kullanması.
Yani tekniği üstün bir stoper.
Savunmanın sol kenarında bu sezon Motta zorlu bir rakiple karşılaşacak: İsmail Köybaşı. Sakatlık öncesine değin Beşiktaş ve Milli Takım'ın banko solbeki olan İsmail eski sağlığına kavuştu. Motta ile forma kapma mücadelesi zevkli olacaktır.
İkisinin sol kanattaki markaj ve hücumlardaki başarıları tartışılmaz! En iyi olan formayı sahiplenecektir.
Hücumdan yana sıkıntısı olmayan Beşiktaş'ın bu sezon savunmada da sorun yaşamayacağını söyleyebiliriz.
Tek sıkıntı Atiba ile birlikte orta sahanın sigortası olan Veli'nin sakatlığı!
Almanya'da omzundan tedavi gören başarılı ön liberonun durumuna göre karar verilecek! Sahalara dönmesiyle Beşiktaş orta sahada eskisi gibi dinamizm kazanacaktır.
Olursa Ozan Tufan, ballı kaymak transfer olur!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor