10 Eylül 2014 | Çarşamba

Eksiği az, doğrusu çok!

Takım oyununu çok iyi oynayan Beşiktaş, bu özelliğiyle kolay gol yemiyor.
Siyah-beyazlı takımın bu özelliğini Arsenal maçlarında da gördük.
İngiliz ekibine elenmesi tek kelimeyle şanssızlıktır. İki maçta da gördük ki; Beşiktaş, Spor Toto Süper Lige hazır. İstediği sağ beki alamaması nedeniyle ligde sıkıntı yaşayacak.
Büyük yetenek Sosa'nın, orta saha ve iki kanatta da başarıyla oynayan futbolcu olması Kartal'ın sıkıntısını azaltır. İki Arsenal maçında sergilediği oyununu Spor-Toto Süper Lig'de de sergilerse Beşiktaş, şampiyonluğun güçlü adayı olur.
Ancak, siyah-beyazlı takımın, kadrosunu bol alternatifli yapması şart! Bu alternatif üç bölgede de olmalı! Özellikle Sosa kalitesinde ikinci bir orta saha oyuncusu alınmalı!

Golcü forvetler güven veriyor
Beşiktaş'ta huzur veren, umutları artıran yön; golcü forvetlere sahip olması.
Cenk Tosun, Mustafa Pektemek ve Gökhan Töre'nin uyumu dikkat çekici, umut artırıcı. Demba Ba, Mustafa Pektemek ve Cenk Tosun üçlü forvetin golleriyle Kartal'ı hedefe uçurabileceklerini söyleyebiliriz. Bu üçlü, gollere kolay kolay doymayacağa benziyor. Beşiktaş'ın iyi oyununda pas yüzde oranı yüksekliğinin önemli rolü var. Bu hem oyunu tutmak, hem de rakibe karşı üstünlüğü sağlamak açısından önemli unsur.
Bu oyunuyla Beşiktaş, hem çabuk çıkıyor, hem de çok pozisyon buluyor. Böyle bir Beşiktaş'ı geçen sezonda seyredemedik.
Özellikle pas oyununda hep kırık not aldı! Bu sezonki iyi oyununda Demba Ba'nın rolü var. Senegalli forveti hem hücumda hem de savunmaya yardımda görebiliyoruz, yerinde çakılı durmuyor.
Bunun dışında Demba Ba; topu tutabilen, oyunu yönlendiren oyunuyla dikkat çeken bir forvet. Bu düzen bozulmazsa ligde futbolu beğeniyle izlenen, iddialı bir Beşiktaş görebiliriz.
Bu Beşiktaş'ın eksiği, yanlışı az, doğrusu çok!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor