09 Ekim 2014 | Perşembe

Süper Karşıyaka

Aslında maç başlamadan önce düşük skorlu sert bir maç geçmesini bekliyordum ama skor yüksek oldu ancak çekişme beklendiği gibi son topa dek sürdü.
Maçın başında Pınar Karşıyaka takımı ikili oyunları savunamayınca 9-0 geriye düştü ve ardından alan savunmasına dönerek toparlandı. Maçın başından itibaren her iki takım da çok yüzdeli üç sayılık atışlar kullandı ve ilk yarı sonunda tam 13 tane üç sayılık basket izledik. Çekişme maçın ilk yarısında son topa dek sürdü ve Luka Zoric'in basketiyle Fenerbahçe soyunma odasına 41-40 önde gitti.
3. çeyreğe iyi başlayan taraf Karşıyaka oldu ve 5-0'lık seriyle skor tabelasında 41-46 yazdığı anda Fenerbahçe aynı rakibi gibi 5-0'lık seriyle 47-46 tekrar önde geçmeyi başardı. Bu dakikadan sonra rakibine üstünlüğü kabul ettiren sarı-lacivertliler Goudelock'ın son saniye üçlüğü ile son periyoda 66-58 önde girdi.

Tüm camiayı kutlarım

Son periyodun başında 24 saniye cihazının arızanlamsı belki de Pınar Karşıyaka takımının tekrar oyuna dönmesini sağladı diyebilirim. Oyun yaklaşık 25 dakika durduktan, oyuncular soğuduktan sonra Pınar Karşıyaka iyi bir başlangıç yaparak tekrar skora ortak oldu ve önce Diebler'in ardından bitime iki dakika kala Strawberry'nin kritik üçlüğü ile 73-
71 önde geçmeyi başardı. Ardından Fenerbahçe Ülker beraberliği yakaladı ama bitime 1 dakika kala Hickman ile iki serbest atıştan yararlanamayarak takımını öne geçirme şansını tepti.
Kalan sürede Karşıyaka müthiş savunması ile bir top çaldı ardından hücumda başarılı olamadı ancak aldığı hücum ribaundu ile süreyi eritti. Ardından taktik faullerde hata yapmayan Ufuk Sarıca'nın öğrencileri en büyük kupa olan Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı 1987 yılından sonra kulüp müzesine ikinci kez götürmeyi başardı. Karşıyaka camiasını kutluyorum ve tek kelimeyle "SÜPER KAF-KAF" diyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor