27 Eylül 2015 | Pazar

Kötü kurgu

Müdahalelerden mi başlasak yazmaya yoksa ilk kurgudan mı?
Hatalar oyunu futbolun, kurgu ve müdahale aşamasında bu kadar hata ile başlamasının izahını bulmak zor.
Teknik adamın haftalardır kafamızda şüpheler oluşturan oyun okuma ve hamlelerinin doruk noktasına çıkması tesadüf olamaz. Oyuncuların da hırs ve tempodan uzak görünümleri, ter atma amaçlı bu mesleği yaptıklarını düşündürse de...
Onlarında büyük bir "sır" sıkıntıyı bünyelerinden barındırdıklarını düşündürdü.
İlk kurguya saygı duymakla birlikte...
Şota hoca, Mbia'nın yanına eğer ki; rakibi iyi analiz etmiş, Mustafa Reşit hocayı tanımış, tanımlamış olsa idi Mehmet Ekici'yi yerleştirmezdi. Onların önüne de Marin'i yerleştirerek; Mustafa hocanın ekmeğine bu kadar erken yağ sürmezdi.
Hoca kendisi maç sonunda söyledi, "Yusuf'u ve Erkan'ı çözüp Cardozo'yla top buluşturmadık." Yani "düşündük, hazırlandık, haddimizi bildik, amacımıza da ulaştık" dedi bir kaç cümleyle.
Hangi hoca diyor bunu? Mevcut yönetimin ilk hocası... En doğru tercihi, en radikal olanı, az harcatacak, az borçlandıracak, bir de sabır gösterilse; zamana yayıp başarılı olacak hocası, tabi ki; bence...


***

İkinci yarıya oyuncu değiştirmeden başlayan Şota hoca belki de maçtaki tek doğrusunu yaptı.
Zira hamleleri ile önceki haftalarda şaşırtan hoca; eğer ki "çok çok özel ve iç" sebepler yok ise 10 kişilik rakibine karşı oyuna önce N'Doye, sonrasında da iki ön libero ile müdahale etti. İki koca değiştirme hakkı ve bunlar ön libero! Özer nerede hocam? Bak sevgili Şota hoca; geçen yılın en iyileri arasında Medjani, Ekici ve Özer vardı... Medjani ile Özer'i aynı anda sahaya sürme konusunda aldığın bir karar var ise bunu bilmek kamuoyunun hakkı! Eğer devam edeceksen; vur neşteri, vurduysan da dikişi at!
Karşılaşmanın hakemi (gol iptali ki onun kabahati yok) gerçek bir 8.2'lik maç yönetti!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Etiketler :
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor