Necmi Perekli

Necmi Perekli

20 Ekim 2014 | Pazartesi

...Ve sonunda

Ve sonunda Trabzonspor çok zor da olsa beş hafta aradan sonra savunmasının artı ve eksileri ile sevapları ve günahları ile birlikte ilk kez galibiyeti yakaladı.
İlk yarı her iki takımın da denk mücadelesi ile süren maçta bordo-mavililer halen kendi sahalarında olmalarına rağmen sahaya ağırlıklarını koyacak bir oyun kuramadılar. Zaten Trabzon'a bir puan için gelen Mersin İdman Yurdu takımı oyunu uzun zaman kendi gayesine uygun olarak götürmesini bildi.
Ancak Trabzonspor'un Belkalem'in savunmadan gelerek yaptığı sayı kendisini ileri geçirmesine rağmen yapılan abuk sabuk penaltıdan sonra yine kaleci Fatih'in bu topa iki kez müdahale etmesine rağmen Trabzonspor savunması ne hikmettir bu toplara müdahale edemediğinde Mersin penaltıyı üçüncü vuruşta gole çeviriyor.
Bundan sonra bordo-mavililer kurdukları baskı sonucu ikinci golü de savunma oyuncularının müdahalesi ile bularak galibiyeti yakaladı.

Tek forvetle olmaz
Bundan sonra da açılan rakibinin maçın sonlarına doğru verdiği açıktan Yatabare'nin güzel ortası sonucu Oscar Cardozo kafa vuruşu ile takımına net bir zafer hediye ederken, bu galibiyetle hem takım hem de taraftar rahatlamış oldu.
Şunu açıklıkla belirtmekte fayda var ki, bu galibiyet dahi Trabzonspor'un sahaya rahat bir oyun koyduğunu ifade edemedi. Sadece psikolojik olarak giden kötü talihin bir an da iyiye dönme ihtimalini yakaladı o kadar.
Bu futbol stili ve tarzı ile yine bundan sonra da bize saç baş yoldurmaları uzak ihtimal değil. Ama yine de bundan sonra bu galibiyet bordo-mavili takımı ateşlemiş olabilir.
Ne yazık ki derin muhalefetin beklediği mağlubiyet gerçekleşmedi. Önümüzdeki iki önemli maç Trabzonspor için çıkış kapısı olabilir. Tek forvet stilinin kendi sahanda uygulanmasının zaafı Yatabare'nin oyuna girdikten sonraki grafiği dikkat edilirse apaçık görülmüştür. Demek ki Trabzonspor'un tek forvetle hiçbir zaman başarılı olamayacağı anlaşılmıştır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor