Necmi Perekli

Necmi Perekli

27 Nisan 2014 | Pazar

Trabzon hız kesmedi

İlk yarı oynadığı maçta rakibine 3-2 yenilen Trabzonspor küme düşme korkusundan kurtulmak için hiç olmazsa bir puan koparmak için gayret eden Gaziantepspor karşısında ilk 10 dakika ortaya koyduğu iyi futbol ile maça adeta 1-0 galip başladı.
Fakat ilerleyen dakikalarda bordomavililer oyunun inisiyatifini ve temposunu rakibine kaptırınca sahada bir süre ezik oynamaya başladı. Gaziantepspor becerikli ve son vuruşlarda etkili olamayınca bu üstünlüğünü skora yansıtamadı.
Yine bordo-mavililer rakibinin bu baskılı oyunu karşısında futbolun tabiatında olan kontratak fırsatını yakalayınca yine Yusuf-Henrique ikilisinin etkili çıkışı ile skoru 2-0'a taşıdılar.
Bundan sonra iyice rahatlaya Trabzonspor bu rahatlığının oyunun akışında tekrar ezik duruma düşüp bir gol yiyince adeta maçın üç puanını tehlikeye sokmaya başladılar.
Bu arada da Yusuf ve Henrique'nin zorunlu olarak oyun dışı kalması Trabzonspor'un hücum etkinliğini adamakıllı etkiledi.

Top çevirmekle olmaz
Sahada etkili olduğu anlarda bile nedense son üç maçtır oyunda gözükmeyen Olcan bu maçta da bir türlü kabuğunu kırarak Yusuf-Henrique ikilisine dahil olup bordo-mavili ekibin daha da etkili olmasına katkı sağlayamadı.
Bu arada Bosingwa'nın orta alanda oynamasının takıma faydası elbette yadsınamaz.
Ancak sağda tek kulvarda ve tek yönlü koşunun orta sahadaki asimetrik futbola göre daha hafif kalması bu oyun tarzının ona getirdiği yük sebebi ile adalesinde bir sıkıntı yaşadığı da gerçek.
Yokluğu dezavantaj olacak.
Gaziantepspor kümede kalma umudunu son üç maça bağlıyor ama ofansif anlamda bu denli etkisiz bir futbol anlayışı onlara bekledikleri puanları zor getirir.
Orta sahada iyi top çevirmekle gol bulma olayının farklı şeyler olduğunu hatırlatmak isterim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Etiketler :
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor