Necmi Perekli

Necmi Perekli

18 Kasım 2010 | Perşembe

Baltimore'dan Trabzon

Trabzonspor'un galibiyetlerini Türkiye'den izlemek tabii ki haz verici ama yurt dışından takip etmek bir başka güzel... Maryland eyaletinin limanı ve yengeciyle ünlü Baltimore şehrine seyahatimiz nedeniyle Trabzon'dan fiziki ayrılığımız, Trabzonspor'dan uzak kaldığımız anlamına gelmiyor elbette. Zira burada da Trabzonspor taraftarlarıyla tanışıp, hasbihal edip, şampiyonluk yolundaki heyecanlarına tanık ve ortak olmak bizi fevkalade memnun ediyor.
Buradaki Türkler'in yaşantılarına dair sorular sorarken, onların Trabzonspor'un geçmişine ve mevcut durumuna ilişkin meraklarını dindirmeye çalışıyoruz elimizden geldikçe...

* * *
Ligde ilk üç sırayı alan Anadolu takımlarını tebrikle başlamak istiyorum bize ayrılan sütunlara...
Ekonomide İstanbul burjuvazisi karşısında sesi uzun zaman cılız kalan, fakat 80'lerden sonra ona alternatif hızlı bir gelişim gösteren Anadolu iş çevrelerine, nam-ı diğer 'Anadolu Kaplanları'na benzer şekilde, sporda da İstanbul'un güçlü takımlarının üstünlüklerine karşı Anado'nun sesi yükselmekte.
Temennimiz ve beklentimiz bu sıralamanın lig sonuna kadar devam etmesi.

* * *
Bursa maçı sonrası olayları detaylı konu etmek istemiyorum fakat değinmemek de elde değil. Maçtan hemen sonra ortaya çıkan tablo hiç de hoş değil. İki Anadolu takımının tatlı rekabetinin yerini neden iki şehir arasında bir gerilim alsın? Kime ne yararı var? Çok iyi hatırlarız, 1970'lerde Trabzonspor'un başarısı araştırılıp, devamlı yükselen grafiğinin nedenleri tek tek ortaya konmuştu...
Simdi bu karmaşanın yerini neden Anadolu takımlarındaki şahlanışın sebeplerini araştırmak almasın?
* * *
Trabzonspor'un yükü lider olmakla ağırlaştı, önündeki engeller ise yükseldi. Bundan böyle Trabzonspor karsısındaki takımlar lideri yenmek için mücadele edecek. Buna mukabil Trabzonspor hem fiziki hem de fikri donanım sağlamalı. Fiziki mahalde gücü yerinde olan bordo-mavililerin maç planı, dikkat, tahammül ve sabır üzerine psikolojik esaslı tanzim edilmelidir. Kaygımız bu seri galibiyetin oyuncuları rehavete sürüklemesidir.
Yapılacak motivasyon, takımı bu olası olumsuzluktan kurtaracaktır. Bu noktada, Şenol Güneş'in bu hassas noktayı gözetip, ona göre tedbir alacağından eminim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor