11 Temmuz 2016 | Pazartesi

Ronaldo olmadan

Kimine göre dünyanın en iyi futbolcusu kimine göre de en iyi ikinci futbolcusu. Cristiano Ronaldo büyük bölümünü sakatlanarak oynayamadığı bir karşılaşmanın kilit adamı oldu.
Açıkçası maç başlarken Portekiz'in oyun planını tahmin etmek güç değildi.
Ev sahibine karşı oynuyordular. Ellerinde de Ronaldo. Topun arkasına geçecekler, hızlı hücumlarda Ronaldo'nun olağanüstü yeteneklerini sergileyeceği boş alanlar bulacaklardı. Fransızlar önde baskıyla topun Ronaldo'ya geçmesine engel olmaya çalışacaktı.
Oyunun başında Griezmann'la Fransa'nın yakaladığı pozisyon ve Sissoko'nun rakibi yaran driplingleri heyecan vericiydi. Ama Ronaldo sakatlanınca olanlar oldu. Portekiz zaten topun arkasındaydı ve şimdi daha muhafazakar oynuyordu. Fransa ise Ronaldo'nun çıkışından sonra ne yapacağını bilemez haldeydi. Portekiz'i açma konusunda artık daha da zorlanıyorlardı.
Payet, turnuvadaki en kötü oyununu oynuyordu.

Eder, Ronaldo'yu ağlattı
Didier Deschamps, ikinci yarıda Payet'e kemendi erken attı. Ancak Coman'ın ne kadar olumlu etkisi olduğu tartışılır. Griezmann'ın kaçırdığı gol sonrası Fernando Santos, takımının oyun planında değişiklik yaptı. Eder'in santrfora girişinin ardından Portekiz, rakip ceza alanı yakınlarında daha pozitif görüntü çizdi. Quaresma ve takımın lideri Nani'ye bir hedef verilmişti.
Moutinho'nun orta saha katkısı da olumluydu. Ama Patricio'nın kurtarışları ve Gignac'ın son dakikada direkten dönen topu, maçı uzattı.
Uzatmalarda olan oldu. Portekiz daha çok rakip kaleye gitmeye başlamıştı.
Eder'in Lloris'in çıkardığı kafası, Raphael'in direkten dönen frikiği derken Eder bu kez öyle bir gol attı ki Ronaldo kenarda ağladı. Maçları uzatan, Santos'un rakipleri bayan taktiğiyle bir şekilde hep kazanan Portekiz Avrupa şampiyonu oldu. Hem de Ronaldo yardımı olmadan.Dider Deschamps ise Ronaldo'nun çıkmasının ardından rakibi nasıl çözemediğini ömrü boyunca düşünecektir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Etiketler :

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor