16 Haziran 2016 | Perşembe

Deschamps ne yapıyor?

1998 Dünya Kupası öncesi ve sırasında sadece Fransa'nın değil dünyanın en büyük spor gazetelerinden L'Equipe, kendi milli takımını ve teknik direktör Aime Jacquet'yi kıyasıya eleştirmişti.
1 ay sonunda Dünya Kupası, milli takım kaptanı Didier Deschamps'nın ellerinde havaya kalkıyordu. Sanırız Deschamps, benzer bir durum yaratıp totem yapmaya çalışıyor.
2 maçtır izlediğimiz Fransa Milli Takımı'nın oynadığı futbolu başka türlü açıklamak mümkün değil.
Kazanılan ama ülke nüfusuna acı çektiren Romanya maçından sonra Deschamps, savunmanın önündeki Kante-Matuidi ikilisinden biri yerine Pogba ve Griezmann'ı kenarda bırakmıştı. Coman ve Martial, hücumda Payet ve Giroud'yu destekleyecekti.
Ne var ki Arnavutluk'un İsviçre maçında da gördüğümüz inatçı ve bunaltıcı savunması karşısında Fransa etkisiz kaldı.
İkinci yarıya Martial'in yerine Pogba ile başladı Fransa. Kante-Matuidi ikilisi hala duruyordu.
Onların müthiş savunma güvenliğine (!) rağmen Arnavutlar'ın bir topu direkten döndü. Sonrasında açılmaya başladı Fransa.
Baskı kuruldu. Ne var ki bulunan 2-3 pozisyon da golle sonuçlanmadı. Giroud'nun kafası direkten döndü. Çift forvete dönmeyi düşünmeyen Deschamps, Giroud'yu çıkarıp Gignac'ı oyuna aldı. Son bölümde ciddi bir baskı vardı. Oyun tamamen Arnavutluk yarı alanında oynandı. Ancak o top bir türlü içeriye girmedi. Sonunda Griezmann'ın kafası galibiyeti getirdi.
Fransa muhtemelen daha da üstlere çıkacak.
Ama Almanya, İspanya, İtalya gibi rakiplere karşı bu kısırlıkla ne yapabilecekler?
Yoksa Didier Deschamps'nın Fransa'sı da kaptanlığını yaptığı takım gibi işin sonunda mı açılacak? Arnavutluk belki ileriye gidemeyecek ama hep mücadelesiyle hatırlanacak.
Gol atabilseler her şey çok farklı olabilirdi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Etiketler :
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor