10 Nisan 2016 | Pazar

Hücum planı nerede?

Fenerbahçe'nin sorunu net ve açık.
Rakibi boğduğu, kendi yarı alanından çıkartmadığı bölümlerde bile pozisyon üretmekte zorlanıyorlar.
Tüm çaba ve mücadele çöpe atılıyor. Dün gece de ligin en sağlam takımlarından biri olan Torku Konyaspor'a karşı alınan yenilgide bu sıkıntının payı çok yüksekti.
2016 yılında resmi karşılaşma kaybetmeyen Torku Konyaspor, maçın başında da golü bulunca Fenerbahçe'nin işi zorlaştı. Sarı-lacivertliler, Volkan Şen ile topu öne götürmeye çalıştı. Hakikaten de Konyaspor'un kenar bekleri zaman zaman bunalımlı anlar yaşadı. Aslında ilginç olan Konyaspor'un da Fenerbahçe'nin kenar beklerinin özellikle de Hasan Ali'nin arkasına sarkmayı planlamasıydı.
Konya'nın golü bu şekilde geldi.
Ama işte bu baskı, rakibin ileri çıkmasına izin vermeme bir yerde tıkanıyor.
Devrenin sonunda Volkan'nın kişisel gayretiyle ürettiği gol pozisyonu en azında bu çabayı süsledi.

Bajic hamlesi mükemmeldi
İkinci yarının büyük bölümünde de top ve üstünlük Fenerbahçe'deydi. Ama yok işte. Pereira'nın sadece takım savunmasına şartladığı takımın hücum planı ortalar üzerineydi. Konyaspor bunaldığı bölümde bile kalesinde acayip pozisyonlar vermedi.
Maçın son bölümünde Aykut Kocaman'ın Bajic hamlesi ve Fenerbahçe'nin pas hataları oyunu Konya tarafına çekti.
Ev sahibi harika bir golle de 3 puanı aldı.
Fenerbahçe iki haftadır kazanamıyor.
Her zaman Beşiktaş puan kaybetmez.
Ama hepsinden önemlisi nasıl gol atacağına emin olmayan bir takımın böyle maçları kazanması çok zor oluyor. Yoksa o iyi oynamış, bu iyi oynamamış değil sorun. Sorun planda programda ve net bir şekilde F.Bahçe'nin modern futbolla açıklanabilecek bir hücum planı yok.
Torku Konyaspor'a söylenebilecek her türlü iyi sözü söylemek lazım. Tribünleri her maçta doldurmak, Aykut Kocaman'ın öğrencilerine 90 dakika destek vermek bu ligde fark yaratıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor