10 Şubat 2014 | Pazartesi

Savaş başlıyor(!)

Hakemler, maçların asıl unsuru olmamalılar. Bizde durum farklı. Maçların ardından futbolcular ve teknik adamlardan çok hakemleri konuşuyoruz. Zaman zaman hatta çoğu zaman anlık pozisyonlar üzerinden acımasız bir eleştiri döngüsü yaşanıyor.
Hak etmedikleri eleştirilerle karşı karşıya kalıyorlar. Ancak işin diğer tarafında hakemler, bu bahanenin altına fazlasıyla sığınmaya başlayınca da ortada garip şeyler yaşanıyor.
Hakemler için en kötüsü bir hata yaptıklarını hissettiklerinde ne yapacaklarını şaşırıyorlar, dengelerini kaybediyorlar. Dün Yunus Yıldırım adına böyle bir maç izledik. Fenerbahçe lehine vermediği penaltı saatlerce eleştirilebilir.
Ama asıl eleştirilmesi gereken o dakikadan sonra ne yaptığını bilmeyen, rüyada gibi dolaşan bir hakem vardı.
Maçın ilk 20 dakikadaki temposu ve dengesi de bozuldu.

Bildiri savaşları

Kalan 70 dakikada iki takımın da futbol adına bir şey ortaya koyduğunu söylemek hayli zor.
Penaltı pozisyonuna kadar derli toplu oynayan, Emre'nin oyun zekası ve Meireles'in çalışkanlığıyla kazanmaya yakın görünen Fenerbahçe sonrasında toz şeker gibi dağıldı. Açıkçası F.Bahçe yorulana kadar Sivasspor'un pek de rakibin üstüne gelmeye çalıştığını söylemek zor.
İşin ironik yanı Sivasspor'un ilk golü Fenerbahçe'nin olaylardan sonra yakaladığı ilk ciddi pozisyonun ardından geldi.
Bundan sonra ne olacak?
Ortalık toz duman olacak.
Bildiri savaşları yaşanacak. Taraftarlar sosyal medya üzerinden birbirine girecek. Yaşamımızdaki başka sorunları unutacağız.
Kutuplaşmanın kitabını yazmaya devam edeceğiz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor