Levent Tüzemen

Levent Tüzemen

17 Aralık 2023 | Pazar

Özbek göreve devam etmeli

Galatasaray'ın başkanlık kültüründe başkan olacak kişinin önce mutfakta çalışmasının ve işi öğrenmesinin çok önemli olduğunu bilirim. Örneğin; Alp Yalman döneminde yönetiminde Faruk Süren, Özhan Canaydın, Mehmet Cansun ve Adnan Polat vardı. Bu 4 isim mutfaktaki görevlerini bitirdikten sonra art arda Galatasaray Başkanı oldular. Bu anlayış Ünal Aysal ve Mustafa Cengiz döneminde sekteye uğradı ama yönetimlerinde mutfakta çalışmış ve işleyişi öğrenmiş yöneticilerin olması büyük avantajdı. Duygun Yarsuvat döneminde mutfakta görev yapan mevcut başkan Dursun Özbek, Yarsuvat'ın ardından göreve geldi. Son döneminde Belhanda, Feghouli, Ndiaye, Gomis, Rodrigues gibi oyunculardan kurduğu kadro, 2 yıl üst üste şampiyon oldu. Dursun Başkan'ın o döneminde Kemerburgaz'ın adımları atıldı, Florya konusunda da TOKİ ile önemli anlaşmalar yapıldı.

* * *

Dursun Özbek, ikinci gelişinde Galatasaray Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. Yılında şampiyonluk yaşadı. Yine İcardi, Torreira, Oliveira, Mertens, Abdülkerim, Rashica, Mata, Zaniolo, Dubois, Kaan Ayhan, Midtsjö gibi önemli transferler yapıldı. Uzun yıllar sonra Galatasaray, Fenerbahçe'yi hem Kadıköy'de hem de Rams Park'ta iki maçta da 3-0 yendi. Dursun Özbek, başkanlık döneminde Galatasaray için taşın altına elini değil resmen gövdesini koydu. Yüksek kasa kolaylıkları sağladı ve sağlamaya devam ediyor. Dursun Başkan, 1 Ocak'tan itibaren Kemerburgaz'ın inşaatını bitirmek adına vites artıracak. Ardından Florya Tesisleri'ni nakde çevirerek Bankalar Birliği ile olan anlaşmayı bitirecek ve oluşacak fonla G.Saray'ın artık borçsuz bir şekilde yönetilmesini sağlayacak. Ayrıca Mecidiyeköy'deki Leo Residence'ın da tamamen bittiğini öğrendim.

* * *

Kongrelerde son dönemde rastlamadığımız 'oy birliği'yle ibra edilme anlayışını Dursun Özbek'te gördük. Çünkü Dursun Başkan, göreve soyunurken sevgi iklimini ön plana çıkarmıştı ve başarılı oldu. Galatasaray camiasının sevgi iklimi doğrultusunda Dursun Özbek'e de sevgi göstermesi ve desteklemesi gerekiyor. Bu işlerin bitmesi ve Galatasaray'ın tamamen düzlüğe çıkması için Dursun Özbek'in 2 yıl daha göreve devam etmesi şart. Yönetimde değişiklikler olabilir, güçlü isimler katılabilir. Bir toplantıda Dursun Başkan, kendisinden sonra başkanlık için Erden Timur'u işaret etmişti. Timur, taraftarlarca çok seviliyor, çok çalışıyor, gecesini gündüzüne katıyor. O da tıpkı Özbek gibi Galatasaray için gövdesini taşın altına koyuyor. Ancak Erden Timur yeni dönemde mutfak kültüründe yoğrulması amacıyla bu kez dışarıdan G.Saray'a Sportif A.Ş. başkan vekili olarak hizmet etmemeli, yönetimin içinde mutlaka olmalıdır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor