Levent Tüzemen

Levent Tüzemen

28 Ağustos 2016 | Pazar

Bu zafer ciddi moral oldu

G.saray 'ın kamp döneminde Sneijder çalışkanlığıyla, Bruma da sürati, çabukluğu, deparları ve attığı şık gollerle ön plana çıkmıştı.
Sneijder, Akhisar maçında da istekli ve çalışkandı. Gole olan susuzluğunu gidermek için sahanın her yerinden şut denemesi yaptı. Bazen etkiliydi ve kaleci Fatih'i çok yıprattı bazen de topu tribünlere yolladı. Ayrıca Eren'in attığı gol Sneijder'e "Asist" olarak yazılacak. Hakkını verelim, Sneijder'in ortasında Derdiyok yere doğru inen ve sönmeye yüz tutmuş topa darbeli bir kafa vuruşuyla hayat verdi.
G.Saray rakibi geniş alanda yakaladığı her maçta Bruma ile çok ciddi pozisyonlar bulur. Bruma, attığı güzel golün dışında, Yasin'e gol pası verirken önce arkadaşını ofsayta düşürmedi sonra da topun ve pasın şiddetini mükemmel ayarladı.
Işıklar içinde uyusun; Cruyff, "Futbol basit oyundur. Ancak basiti oynamak zordur.." demişti. Tekniği güçlü, ayak becerisi yüksek ve futbol aklı üst düzeyde olan ve BASİT OYNAYAN Josue bu sezon G.Saray'da kesin fark yaratacaktır.
Neden mi? Bruma-Yasin işbirliğiyle G.Saray'ın kazandığı gol öncesinde Josue'nin savunmada kazandığı topu Bruma'nın önüne çabuk oynaması çok akıllıcaydı.

Rodallega'yı alsınlar
İki hafta üst üste kazanmak G.Saray'a ciddi moral olacaktır. Ancak Karabük ve Ahkisar maçının 2. yarısında verilen pozisyonlara bakınca Chedjou-Balta ikilisinde zamanlama konusunda sorun olduğunu gösteriyor. Muslera yaptığı kurtarışlarla yine G.Saray'ın kahramanları arasındaydı.
Bir uyarı; rakip duran top kullanırken adam paylaşımını doğru yapmalı. Vaz Te- Selçuk eşleşmesi fiziksel olarak komikti ve gol oldu.
Bir öneri; zaman varken Galatasaray yönetimi Rodallega'yı almaya çalışmalı...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor