Levent Tüzemen

Levent Tüzemen

22 Kasım 2014 | Cumartesi

Umut'la kazanır

Rakip Trabzonspor hoca değiştirdi? Bu Galatasaray'ı ne kadar zorlar? TRABZON hakkında Cesare Prandelli'nin elinde bir veri olduğunu düşünmüyorum.
Sadece oyuncuların yetenekleri ve kapasiteleriyle ilgili bilgiye sahip olabilir. Trabzon, Ersun Yanal'la kesin oyun anlamında kimlik değiştirecektir. Ancak Yanal'ın elinde geçen yıldan Galatasaraylı oyuncularla ilgili bilgiler hala tazeliğini koruyor. Üstelik Galatasaray'daki en az 4 oyuncu Yanal'ın eski öğrencisi.
Bu satrançta Prandelli'nin nasıl bir hamle yapacağını merak ediyorum. Yanal, Galatasaraylı oyuncuların bireysel becerilerini bildiğinden dolayı her türlü hamleyi yapabilecek bilgi ve birikime sahip.

Sneijder özgür kalırsa...
Prandelli'nin çok güvendiği Dzemaili yok.
Ortada Hamit yer alır mı?
DZEMAİLİ'nin yokluğuyla varlığı fark edilmiyor.
Olmaması büyük avantaj. Galatasaray 4-4-2 oynayacaktır. Kenarlardaki oyuncular Sneijder ve Hamit olacaktır. Özellikle Hamit'in Melo ve Selçuk ikilisine orta sahada vereceği destek Sneijder'in sol tarafta sabit olarak değil daha serbest oynamasını sağlayacaktır.
Sneijder özgür kaldığında Galatasaray'ın Umut-Burak dışındaki en etkili silahı olur.

Umut'un iş ahlakı müthiş
Umut Bulut 8 maçta sonradan oyuna girdi. İlk 11 başlayamaz mı?
PRANDELLİ, Kazakistan maçını izlediyse Burak-Umut ikilisinin ne kadar etkili olduğunu ve rakip defansı ne kadar yıprattığını görmüştür.
İddia ediyorum bu ikili devamlı oynasın Galatasaray rakip kalede çok ciddi pozisyonlar bulur. Ayrıca Umut sadece bir golcü değil, rakibe önde pres yapıyor, orta alana yardıma geliyor. Umut'un iş ahlakına saygı duymak gerekir. Yedek kalması adalet adına haksızlık olur. Trabzon ligin en az yenilen takımı (1). Galatasaray rakibini nasıl geçebilir? TRABZON'un ligde tek yenilgisi olmasının nedeni Vahid Halilhodzic'in takıma savunma oynatmasıydı. Ersun Yanal önde baskı yapmayı isteyen ve hücum futboluna prim tanıyan bir teknik adam. Trabzon'un nasıl savunma yaptığını biliyoruz ama hücum futboluna ayak uydurup uyduramayacağını Galatasaray maçında göreceğiz. Galatasaray'da iki yönetici Abdürrahim Albayrak ve Ali Dürüst'ün sohbetlerinin Prandelli üzerinde etkili olduğunu düşünüyorum.

Kanat bindirmeleri önemli
Çünkü İtalyan hoca kadro istikrarı için gerekli şekilde uyarıldı! Futbolcular da özellikle Türkiye Ligi'nde iki forvetle oynamaya alışkın olduklarını, bu anlayış içinde rakip kalede daha çok pozisyon bulup daha fazla gol girişimleri yakaladıklarını söylediler.
Prandelli de bir dönem Trabzon için mücadele eden Umut-Burak ikilisini dev maçta sahaya sürecektir. Bu ikili rakip defansların dengesini bozduğu gibi geriden topla oyun kurmalarına da izin vermiyorlar. Eğer Galatasaray kanat bindirmelerini etkili yapar özellikle de ceza alanı önünde Sneijder'e şut atma pozisyonlarını hazırlarsa büyük maçı kazanır.

İyi oynayan adam kesilmez
Son galibiyet 2-1. Galatasaray maçı neden kopartamıyor? SIK yaşanan kadro değişiklikleri takım birlikteliğini oluşturmuyor.
Bu zafiyet Galatasaraylı oyuncuların birbirlerine oynama alışkanlığına zarar verdiği gibi takım ritmi de rayına girmedi. İyi oynayan futbolcu 1 hafta sonra tıpkı Mancini dönemindeki gibi kadroda yer bulup bulamayacağını bilmiyor.
Bunun en güzel örneğini savunma için verebiliriz.

Son 2 maçı unutma
Çünkü Muslera hariç öndeki 4'lü üst üste iki maç oynamadı. Semih Kaya, Chedjou, Hakan Balta, Koray Günter sürekli değişiyor. Oysa birbirlerine alışmaları gerek. Galatasaray, Kasımpaşa ve Karabük maçlarını çift forvetli oyuna döndükten sonra kazandı.
Prandelli çift forvette ısrar edecektir.
Bu da Galatasaray'ın maçları daha kolay kopartmasını sağlayacaktır. Hatırlatayım ikili forvetli maçlarda Burak-
Umut ikilisi pozisyon bulmuş ama son vuruşlarda etkisiz kalmıştı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor