Levent Tüzemen

Levent Tüzemen

19 Ekim 2014 | Pazar

Sneijder ışık saçtı

Liderlik kitabında şöyle yazar: "Kazanmak için büyük oyunculara sahip olmalısınız. Eğer elinizde iyi oyuncular yoksa kazanmanız tesadüflere kalır. Eğer elinizdeki yıldız oyuncuları doğru kullanmazsanız onları da kaybedebilirsiniz. Antrenörün fark yarattığı nokta burasıdır."
G.Saray son yıllarda F.Bahçe'ye karşı TT Arena'da elde ettiği üstünlüğü, büyük yıldızı Sneijder'in attığı müthiş gollerle sürdürdü. Bu zaferde, Prandelli'nin hiç katkısı yok.
G.Saray'ın zaferini anlatırken bazı şans noktalarına da değinmek gerekir. Emre Belözoğlu oyundan çıkıncaya kadar oyuna hükmeden, topu iyi kullanıp akıllı pas yapan taraf F.Bahçe'ydi. Bu sürede G.Saray Melo'yu savunmaya yakın oynatınca rakibi orta alanı akıllı kullandı.

Prandelli resmen seyretti
Emre çıkınca G.Saray oyuna ortak oldu.
Alves ağır bir faulle "İhanet" gibi oyundan atılınca G.Saray üstünlüğünü eline geçirdi. F.Bahçe 10 kişi kalmış, Prandelli seyrediyor.
Neyse ki Sneijder "Ben sahne almadan derbi noktalanmaz" deyip sahneye çıktı. Kimsenin G.Saray'da kaleye şut atmayı düşünmediği sırada iki dakikada attığı iki füzeyle Volkan'ı çaresiz bıraktı.
G.Saray'ı başarıya hep G.Saray'ı yüreğinde hisseden oyuncular taşımıştır.
Sneijder de tıpkı Hamit, Emre Çolak, Semih, Selçuk, Melo, Umut, Burak ve Muslera gibi bu duyguya sahip.
Prandelli'nin kendi getirdiği Dzemaili'ye değil, Hamit ve Emre Çolak gibi oyunculara öncelik tanıması gerekir.
Derbi zaferi seçime giden G.Saray ailesine hayırlı olsun, huzur getirsin.
NOT: Galatasaray'ın yediği golde top çizgiyi geçti. Ama Tarık Ongun'un görmemesi büyük hata. Çünkü 2-0 ile 2-1 arasında ikili averaj konusunda büyük fark var.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Etiketler :
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor