Güvenç Kurtar

Güvenç Kurtar

11 Ekim 2015 | Pazar

İzlanda'yı da yeneriz...

2016 Avrupa Şampiyonası'nı garantileyen Çekler birçok alanda sevinçlerini paylaşıyorlar. Fransa'ya gitmeyi başardıkları için mutlu olan Çekler düzenledikleri afişlere fransız bıyıklı 3 yıldızının resimlerini kullandılar. Özellikle kalecileri Peter Cech'in kaytan bıyıklı hali taraftarlar tarafından büyük ilgi gördü. Çek halkının büyük bölümü takımlarının Fransa'da büyük bir başarı kazanıp, turnuvada iz bırakacağını ncelikle milletimizin başı sağolsun. Ülke olarak dünkü terör olayı nedeniyle büyük bir üzüntü yaşadık. Türkiye'nin en acı gününde alınan bu galibiyet bence çok anlamlıdır. Umarım bir kez daha böyle acılar yaşamayız.
Maça gelince, karşılaşmaya çok iyi başladık. İlk beş dakika Çek Cumhuriyeti Milli Takımı adeta santrayı geçemediler.
Bizim için çok olumlu bir gelişme oldu. Ama ilerleyen dakilalarda Çek Milli Takımı giderek oyunda dengeyi kurdu.
İlk yarıya baktığımızda iki takımın da net bir pozisyonunu göremedik.
İkinci yarıda ise tam tersi oldu. Çek Cumhuriyeti Milli Takımı oyuna çok iyi başladı. Ama ilerleyen dakikalarda biz dengeyi bulduk ve penaltı golüyle öne geçtik. Ondan sonra da Fatih Terim'in Volkan'ın oyuna girmesiyle Arda'yı santrafor gibi ön tarafa çekmesiyle milli takım çok daha iyi oynamaya ve pozisyonlara girmeye başladı. Neticede Arda'nın çok şık pasıyla ikinci golü de bulduk. Yine müsabakaya teknik açıdan baktığımızda Selçuk ve Ozan geri dörtlünün ön tarafında oynadı. Santrforda Cenk, hemen yakınında Oğuzhan, solda Arda, sağda Hakan Çalhanoğlu geneline baktığımızda, iki bekimizin de ileriye iyi çıktığını düşünürsek hücuma dönük futbolcularla birlikte oyuna başladık.

Finallere gideriz
Arda 1-0'dan sonra hücuma geçti ama kendisi daha çok orta saha hüviyeti olan bir futbolcu. Topu iyi sakladı, çok iyi paslyar yaptı. Neticesinde attığı güzel pasla da galibiyeti perçinledi. Tabi şimdi bu galibiyetle ay-yıldızlı takımımıza hem güven hem de moral geldi.
Kaçan gollerimiz de var. Son anlarda Mehmet Topal'ın kaçırdığı gol de rakip kaleci alanı çok iyi kapadı.
Volkan'ın, Hakan Çalhanoğlu'nun, Ozan Tufan'ın olsun tamamlayamadığı toplar var. Bizim pozisyonlarımız Çeklerden daha fazla. Orada biraz daha süratli olsaydık neticeyi çok daha evvel değiştirebilirdik.
Artık İzlanda maçında alacağımız bir puanla bizim yolumuz açılıyor. Çek maçına çıkan takım İzlanda'yı da yener. Tabi kenarda oturan daha bir sürü futbolcumuz var. Olcay, Gökhan, Umut gibi skora katkı yapacak oyuncularımız var. Hepsini tebrik ediyorum.
Bence İzlandayı da geçip finallere katılırız.düşünüyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Etiketler :
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor