Güvenç Kurtar

Güvenç Kurtar

03 Kasım 2014 | Pazartesi

Zevkli bir derbi

Maçtan önce takım kadrolarına baktım. Beşiktaş idael kadrosuyla oynadı. F.Bahçe'de de İsmail hoca orta sahayı güçlendirmiş. Meireles- Emre-Topal'la iyi bir orta sahası vardı ve Emenike de sahadaydı. İki hoca da iyi oyuncu seçimi yapmıştı ve beklediğim kadrolardı. Ayrıca İsmail hocanın Alper tercihi de son derece doğduydu. Derbi gerçekten iyi başladı ve gol de erken gelince zevkli bir hal aldı. Beşiktaş'ta Olcay atılmasa oyunun kaderini değiştirirdi bence. Beşiktaş kırmızı karttan sonra yediği ikinci gole kadar yine sanki 11 kişi gibi oynadı. Bunda Fenerbahçe'nin galip durumda olmasının da önemi vardı tabii. Ersan Gülüm'ün hatasıyla önemli bir pozisyonu harcayan sarı-lacivertliler, sonrasında ise Motta'nın hatasını affetmeyen Moussa Sow'la cezayı kesti.

Hakem maçın önüne geçti

Beşiktaş özellikle ikinci yarıda gol olabilecek paslar yapmaya çalıştı ama orta sahada çok iyi basan bir Fenerbahçe vardı ve bu baskı nedeniyle siyah-beyazlılar çok pas hatası yaptılar. İkinci yarıya iyi başlayan Beşiktaş'ın pozisyona girememe nedeni ise Demba Ba'nın çok yalnıs kalmasıydı. Böyle bir oyuncu tek başına savaşmamalıydı yanında biri olmalıydı ve beklediği pasları da alamayınca golü atamadı. Beşiktaş sonucu değiştirecek golü atmak için çoğalamadı yani. Elbette derbilerde 10 kişi kalmak dezavantaj. Ev sahibi 11 kişi oynasa maç dönerdi muhtemelen. Neticede gerçekten zevkli bir derbi maçı izledik ve F.Bahçe güzel paslarla, iyi bir futbolla sonuca gitmeyi başardı. Bu arada hakem biraz maçın önüne geçti. Kamuoyunda da bu algı var. En azından böyle önemli bir derbide bu kadar oyuncu atılması beni de böyle düşündürüyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor