12 Şubat 2011 | Cumartesi

Meşale yanmalı

_DünyaÜniversite Kış Oyunları görkemli bir kapanış töreni ile sona erdi. Alper- Alisa çiftinin buz pateninde aldığı gümüş madalya ve hokeyde atılan 2 gol bizim payımıza düşen güzel anlardı. Siz Erzurum 2011'i nasıl özetleyeceksiniz?
Esas olan bu meşaleyi yanık tutmak. Hem kış sporları açısından yanık tutmak, yani Alper ile Alisa orada aldıkları madalya ile curling takımımız yaptığı sayılarla, hokey takımımız attığı gollerle kalmasın. Artık bu işe medya da biraz eğilsin. 4 sene sonra bilmem ne olimpiyatlarını beklemesinler iki satır haber yazmak için!.. Meşale yanık kalsın. Bir yanı bu...
Öbür yanı da Erzurum'da şimdi dünyanın en güzel kış tesisleri var. Spor olarak değil sadece, turistik olarak da... Çok güzel oteller var, çok güzel kayak pistleri var. Kış sporu yapmak isteyen herkese hitap edecek bir şey var. İsviçre'ye, Fransa'ya, İtalya'ya gidenler, Bursa'ya yer bulamadığı için gidemeyenler, Bursa artık çok pahalı hale geldiği için artık gidemeyenler ya da 'Hep aynı yerlere gittik, bıktık, artık yeni yerler görmek istiyorum' diyenler için Erzurum son derece cazip bir kış sporları merkezi olabilir.
Bu meşaleyi yanık tutarsak.

Kış turizminin Bodrum'u
Onun için Erzurum'daki gerçekten çok güzel otellerin yatırımcıları, turizm ve kültür bakanlığı, Erzurum Valiliği, Erzurum Belediyesi el ele verip meşaleyi yanık tutmalı.
Erzurum'un sezonu da coğrafi konumu dolayısıyla Uludağ'a göre çok uzun. Uludağ'da ocağa kadar kar yağmadığını hatırlarım ben... Şubat sonunda da karların eridiği zamanları bilerim...
Uludağ'da güvendiğin sezon iki-üç aydır.
Halbuki Erzurum'da, insanlar en az 5 ay kış sporu yapabilirler. Anormal bir değişiklik olmadığı sürece...
Onun için Erzurum yatırım için çok daha iyi bir yer. Hem promosyon ve reklam açısından hem de otel ve tesis açısından... Orada yaptığın işi çekinmeden duyurabilirsin. Bana sorarsan Türkiye'nin en iyi yaz tatili yapılacak yeri, Erdek'ti.
Öldü. Niye? Çünkü Erdek'in sezonu 1.5 ay. Bodrum 6 ay. Sen iş adamı olsan, Bodrum'a mı yatırım yaparsın, Erdek'e mi?
Erzurum da kış turizminin Bodrum'u Türkiye için... Güzel bir havaalanı var, dakika başı uçak gidip geliyor, charter'lar bedavadan ucuz.
Onun için meşalenin yanan ışığı, sembolik olarak söndü ama sportif ve turistik olarak yanmaya devam etmesi gerekiyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor