08 Temmuz 2010 | Perşembe

Federer, Sampras'ın bir eli etmez

_Wimbledon Tenis Turnuvası'nda erkeklerde Rafael Nadal ve kadınlarda Serena Williams şampiyonluğa ulaştı. Williams 13. Grand Slam'ını kazandı ve en iyi 6. kadın tenisçi oldu. Nadal ise 8. Grand Slam'ını aldı. Oynanan oyun ve iki şampiyon hakkında neler söyleyeceksiniz?
Maçları epey seyrettim. Çok az zevk verdi bana... Geride dur, geleni gideni çevir, karşıdakinin hata yapmasını bekle, maçları unforced error'larla kazan. Bu bana göre değil.
Final maçında bir ara istatistik bindi ekrana. Servis vole ile kazanılmış bir puan yok. Berdych'de de Nadal'da da... Bir pozisyon servis atıp, fileye gelmemişler.
Hepsi çizgi oyuncusu... Bu tekdüze bir tenis. İyi ki HD olarak yayınladı DSmart.
Oradan seyrettik. Fark şu; 24 saniyelik dinlenme aralarında, HD'de reklam yok. Wimbledon görüntülerini seyrediyorsun.
NTV'de reklam giriyordu. Diğer Grand Slam'ları veren Eurosport da zaten hep reklam giriyor.
O aralarda kortun etrafını göremezsin.
Biz HD kanalda seyrettik.
Tribünlerde bir yığın uyuyan insan gösterdi. Esneyenler ve uyuyanlar, düşünebiliyor musun!.. Wimbledon'da Center Coart'ta final maçı oynanıyor, seyirciler uyuyor.
Maç uyutucu. 5 sete gitse biterdik.
Allah'tan 3 sette bitti. Tenis iyiye gitmiyor. Süper tenisçi yok, iyi tenisçi yok.
Hiç kimse 'Federer' demesin. İşte buyur... Nerede Federer? Adamı Sampras ile mukayeseye kalktılar!.. Sampras'ın bir eli etmez Federer...

_Serena Williams çıkışını sürdürüyor. Wimbledon'da aldığı şampiyonluk ile en iyi 6. tenisçi kadın unvanını elde etti. Serena ve Venus Williams kardeşleri nasıl buluyorsunuz?
Onlar android! İnsan robot.
Var ya bilim kurgu filmlerinde... Tenisçi olmak üzere imal edilmiş iki kardeş...
Babaları kadın tenisçilerin ne kadar çok para kazandığını görünce karısına demiş ki iki tane çocuk yapalım; yapar yapmaz da daha yürürken ellerine raketi vermişler ve çocuklar, robot gibi tenis oynamak için yetiştirilmiş.
Serena ve Venus ne çocukluklarını yaşadılar, ne gençliklerini yaşadılar. O eski Doğu Alman metotlarıyla yetiştirildiler. Onlar da yaşamadan atlet olurlardı, buz patencisi olurlardı, jimnastikçi olurlardı. Çinliler... 2008 Olimpiyatları'nda sporcu imal ettiler. Bu iki kardeş de Amerikan usulü imalat...
Avrupa'da bunları perişan edecek sporcular çıktı. Özellikle de Belçikalılar...
Henin ile Clijsters...
Ama bunlar erken terk ettiler tenisi...
Meydanı yine bunlara bıraktı. Şimdi ikisi birden dönme kararı aldı ama toparlanmaları vakit alacak.
Bu kadar aradan sonra toparlanabilirler mi o da belli değil!..
Serena ile Venus de adam kıtlığından gidiyorlar. Yoksa olağanüstü, dayanılmaz tenis oynadıkları falan yok. Onların seviyeleri 70'te duruyor. 80'lik biri çıktı mı bunları geçiyor, o kaybolursa bunlar yine 70'lerde duruyorlar. Robotlukları o kadar çünkü...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Etiketler :
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor