31 Temmuz 2014 | Perşembe

Üç tehlike

Yeni sezona en hazır girecek takım Fenerbahçe. Çünkü geçen sezon şampiyon olan kadroyu bozmadı, üstelik önemli bir ihtiyacı olan yaratıcı oyun kurucu pozisyonuna Diego Ribas gibi, kalitesi belli, Avrupa'nın majör liglerinde oynamış bir oyuncu transfer etti.
Bu nedenle Avrupa'da mücadele etmeyecek olan bir takım için oluşan kadro yeterli görülebilir. Ancak Fenerbahçe'nin üç önemli handikapı gözden kaçırmaması lazım.
Birincisi; Egemen'in bir türlü çözüme kavuşmayan sakatlığı...
Bu nedenle stoper pozisyonunda seçenekler sınırlı hale geliyor.
Bruno Alves, Bekir İrtegün, Serdar Kesimal ve buraya devşirilecek Kadlec.
Serdar ve Kadlec halen soru işareti. Bu durumda stoper bölgesine Egemen'in durumu dikkate alınarak, bir yerli takviye gelecekte yaşanması mümkün sıkıntıları ortadan kaldırır.

Görüntüde mükemmel
İkincisi; Afrika Kupası'nın ocak ayında oynanacağı dikkate alınıp, Sow, Emenike ve Webo gibi Afrikalı yabancıların bu kupaya gideceği hesaplanmalı...
Geçen sezon bir ara üç oyuncunun yokluğunda Fenerbahçe'nin nasıl yere çakıldığını unutmamak lazım... Üçüncüsü; TC pasaportlu bir yerli santrfor alınması Ersun Yanal'ın elini güçlendirir, yabancı kumpasında sıkışmasını engeller.
F.Bahçe'de normal şartlarda Sow, Emenike, Kuyt ve Diego ilk 11 başlayacak oyuncular.
Geriye sadece bir oyuncu kalıyor.
Bruno Alves mi, Meireles mi?
Söz gelimi Bekir ve Egemen olmazsa Alves'in yanında kim oynayacak? Kadlec ise öndeki oyunculardan birini eksiltmek gerekecek.
Sonuç olarak Fenerbahçe kadrosu çıkışta mükemmel görünüyor ama yol uzun ve engebeli.
Sakatlık, ceza, Afrika Kupası gibi birçok belirsizlik sezon içinde takıma neşter atılmasına neden olabilir. Kervanı yolda düzmek yerine baştan doğru yola çıkarmak daha akılcı olur diye düşünüyorum.
Her fırsatta 'transfer yapmayacağız' diyen Başkan Yıldırım bu tehlikeleri dikkate alıyor mu?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Etiketler :

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor