10 Eylül 2011 | Cumartesi

En iyisi Fenerbahçe!

Fenerbahçe takımı, bu sene camiasının gurur sınavını verecek. Şampiyonluğu kazandıktan sonra yaşadıkları, dökülen terin anlamını unutanların attığı çığlıklar ve Aykut Kocaman'ın dediği gibi "süründürme" politikası, tüm F.Bahçelileri doğru bir noktaya çekti. Herkes alınterinin hesabını sormak istiyor. O mücadelenin de taçlanmasının ilk yolu, futbol takımının performansından geçiyor.
Rakiplerin transferlerine, iddialarına baktığımızda, F.Bahçe onların dışında gibi görülüyor. Kadıköy'ün takımı olarak F.Bahçe'nin bu sezon üstlendiği en önemli rol, bu ortamda şampiyonluğa oynayacak "Anadolu Takımı" gibi görünmesidir.
Yıldızları azaldı, bütçesi düştü, seyircisiz maçlar oynayacak, kafası rahat değil ama sahaya koymaya hazır yürekleri yerinde.
Kocaman'ın en büyük başarısı zaten burada başladı. 17'de 16'nın sırrı buydu.
Sahada mücadele ettiğinde, taraftarının beklediği agresifliğe ulaştığında tribün problemleri bitti. Şimdi kaldıkları yerden devam edecekler. Herkes şunu iyi bilsin ki, F.Bahçe artık "takım"... Sistemi, düzeni, disiplini olan ve her maçta deneyeceği 2-3 plana sahip oyunculardan oluşuyor.

Sürprizler yaşanacak
"Büyük takım" formatındaki rakiplerinden bu nedenle bir adım önde. Ne Galatasaray, ne de Beşiktaş böyle bir yapıyı oluşturacak gibi gözükmüyor. Trabzon iyi transferler yaptı ama onlar da düzeni kurmak için zaman harcayacaklar.
Sürprizlerin yaşanacağı bir lig beklerken, F.Bahçe'nin bunları en az yaşayan olacağının altını çizmek yanlış olmaz.
Hazırlık maçları sürecinde bütün takımları takip ettim. Özellikle G.Saray'ın işi çok zordu. Beşiktaş'ın üçüncü bölgede problemleri var. Trabzon, defansındaki sallantının önüne geçemedi. Her maçta kalecisinin yıldızlaşmasıyla yolunda ilerledi.
Bugünü yaratan nedenler "zoraki" gelişse de, Kocaman'ın "kendi yıldızlarımızı yaratalım" felsefesine hemen ulaşılmasını sağladı. İyi oyuncular aldılar. Gidenlerin yerini doldurmak için lider oyunculara ihtiyacı var. Bu zor anlar, özellikle Türk oyuncular için de önemli sınav olacaktır.

* * *
G.SARAY'IN ENDİŞESİ
Kulüpler Birliği, 55. maddenin değiştirilmesini ve yumuşatılmasını istiyor. Soruşturma kapsamındaki F.Bahçe ve Beşiktaş için küme düşürülme tehlikesi var. En hafifiyle puanlar silinebilir. Bu noktada muhalif kalan tek kulüp Galatasaray. UEFA normlarının uygulanmasını, Türkiye'nin dünya futbolundaki yerinin tartışmaya açık olmamasını söylüyorlar. Bence endişeleri takımlarının performansında. İyi ekip oluşturamadılar. İyi oynayamıyorlar. Fatih hoca'ya istediği takımı kuramadılar. Ama taraftarlarına şampiyonluk sözü verdiler. F.Bahçe, Beşiktaş ve Trabzon lige topal başlarsa veya olmazsa, tek kalacaklar. Böylece; takım için bütçe yükseltmelerine gerek kalmayacak. Şampiyonlar Ligi'ni garantileyip, kredibilitelerini arttıracaklar. Hatta yayın havuzunun şampiyonlar için ayrılan payının (25 milyon dolar) hemen hepsine sahip olacaklar. Rakipleri en az iki-üç yıl toparlanamayacak. Bu sürede mali külfet altına girmeden, gelirlerini attıracakları gibi lige istedikleri gibi hükmedecek, borçlarını da temizleme fırsatını bulacaklar. Böyle düşünmeleri kadar doğal bir şey yok. Her yönetici kendi kulübünü düşünür, çıkarları için çalışır. Ama ortaya çıkıp Türkiye'den veya Türk futbolundan bahsetmemeliler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor