23 Ocak 2016 | Cumartesi

Büyük başkan!

Bir kulüp düşünün 3 yıldır stadı yok, şampiyonluğa özlemi çok.
Bir başka kulüp düşünün, 2 senede bir neredeyse şampiyonluk ipini göğüsleyen, stadı ve taraftarıyla para basan. Bir başkan düşünün, transfer görüşmesinde neredeyse karşı tarafın yemek paralarını bile transfer taksitlerinin içinden ödeten. Bir de diğer başkanları düşünün, birisi yıllardır oturduğu koltukta kulübüne ve Türk sporuna tesis üstüne tesis kazandıran, milyon euro'luk ürün satışı yapan.
Diğeri ise mali açıdan istikrarsızlık abidesi olmuş, borç batağı içinde yüzen, kendisinin de dahil olduğu yönetim kurulunun harcamaları ile Avrupa'dan men cezası ile karşı karşıya. Büyük başkan olunmaz, büyük başkan doğulur.
Bu satırlardan bir çok kez sert dille eleştirdiğim Fikret Orman için büyük başkan yakıştırması yapmak yanlış olmaz sanırım.

Takdir etmek gerek
İşte size kulüp çıkarlarını kendi çıkarlarının önünde gören, tek kuruşa üç düğüm atan Fikret Başkan ara transfer döneminde de yapacağını yaptı. Nokta transferlerin yapılmış olmasının dışında onların maliyetinin de düşük olması takdire şayan bir hareket. Uzun zamandır böyle başkan görmedik.
Kötü örnekler mi arıyorsunuz?
Gençlerbirliği'ne bakın, Galatasaray'a bakın, Eskişehir'e bakın, Bursa'ya bakın… Hani bir tabir vardır ya "Kayba koşmak" diye Beşiktaş " Kayba koşarken" bile bunu çevresine hissettirmeyen bir yönetime sahip.
Gelelim haftasonu oynanacak Trabzonspor maçına.. Bordo-mavili ekibin yeni teknik direktörü Hami Mandıralı ile bir buçuk senen birlikte çalıştım. Kuşkusuz ki elinde sihirli değnek yok, ancak çok büyük bir silahı var o da motivasyon!
Kim ne derse desin Hami hoca takımını motivasyon anlamında yükseltecektir.
Beşiktaş için Trabzonspor maçı hiç kolay olmayacak. Belki de ligin Beşiktaş adına en kritik maçı.. Şenol hocaya gelince elinde fazlasıyla silah var; Mario Gomez, olmadı Gökhan, olmadı Quaresma, olmadı Oğuzhan, olmadı Sosa biri devreye giriyor nede olsa..

Mutlu son çok yakında
Bu ligin en güzel şeyi Beşiktaş derken işte tam bundan bahsetmiştim.
Takım olan, takım olduğunu yedi cihana gösteren ve en önemlisi hedefe kitlenen bir grup Beşiktaş. Taraftarının da desteğini arkasına aldıktan sonra Beşiktaş'ın karşısında durabilecek çok fazla takım yok gibi..
Eğer içerden kimse vurmazsa mutlu son çok yakında..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor