27 Kasım 2015 | Cuma

Lider döner

Takım içinden takım yaratmak önemli. Ama sahaya sürdüğün takım da takım gibi olmalı, takım gibi oynamalı. Eğer sahaya süreceğin tüm oyuncularına güveniyorsan; ki Şenol hoca bu anlamda ligin en şanslı hocası, o da bu şansını iyi kullanmayı düşünerek önemli değişikliklerle sahaya çıktı. Aslında rotasyonu hoca yapmaz. Sahip olduğu oyuncular onu buna zorlar. Elindeki kadro buna uygunsa rahat rahat her değişikliği yaparsın. Şenol hoca da bunu kimseyi kırmadan yapmayı başarmış biri.
Sezon başından bu yana Necip konusundaki ısrarım, rotasyon anlamında da olsa karşılığını buldu. Sosa'nın formsuz ve hafif sakat olmasında da bunun etkisi var şüphesiz.
Gökhan'ın da antrenman eksikliği gidermesi için oynaması gerekiyordu.
Kazanırsa çok önemli avantaj sağlayan bir anlayışla sahaya çıkan Beşiktaş, oyunda üstünlüğü sağladığı anda Cenk Tosun ile bulduğu gol ile, kendisine inanan hocasına, ne kadar da doğru bir karar verdiğini gösterdi.
İlk yarının topla oynama oranlarına bakıldığında; ki ben matematik konusuna en azından futbolda inanmayan biri olarak maçın nasıl gideceğini daha iyi gördüm.

Tarihi bir fırsat geldi
Ancak Beşiktaşlı futbolcularda dün ilk kez gördüğüm başka bir şey daha vardı. O da pozisyonlar konusundaki ciddiyetsizlik. Gökhan, Cenk ve diğerleri.
Maçı çok daha erken bitirmek ve antrenman havasına sokma fırsatı varken bunu elinin tersi ile itmiş olması beni şaşırttı. Bulduğunu atacaksın.
Atacaksın ki futbolun altın kuralı "atamayana atarlar" hayata geçmesin.
Neyse ki ikinci yarının ikinci bölümünde Cenk dananın kuyruğunu koparttı. Şimdi Beşiktaş kendi seviyesindeki takımlarla mücadele edecek. Grup maçları bu maçla tamamlanmıştır.
Sıra tarih yazmakta.
Bu kadronun Avrupa'da tarih yazma zamanı geldi, geçiyor bile. Sporting'e lider gider lider döner Beşiktaş.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Etiketler :

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor