25 Eylül 2015 | Cuma

Kazanmazsan olmaz

Geçtiğimiz sezonun izlerini silmek için işte size fırsat.
Geçen sezonun derbi galibiyeti olmadan kapatan Beşiktaş, hafta sonu F.Bahçe karşısına çıkacak.
Sezona iyi başlayan Şenol Güneş'in öğrencileri, klasiği bozmadı ve Avrupa galibiyetinin ardından, Başkentte 2 puan bıraktı.
G.Birliği maçı öncesinde de sonrasında da bu sütunlarda yazdım, Beşiktaş'ın konsantrasyon eksikliği yaşıyor olduğunu. Ancak Şenol hocanın böyle bir hata yapacağını beklemiyordum. Sosa'yı bir daha ön libero mevkiinde oynatmayacaktır tecrübeli teknik adam.
Başkentte, el freni çekilmiş araba gibi 45 dakika boyunca hareketsiz kaldı takım. Ancak hatasından ikinci yarıda döndü dönmesine ama maçı döndürmek için ikinci 45 dakika yetmedi.

Herkes yerine geçsin

Şunu da belirtmek lazım ikinci yarıdaki Beşiktaş, F.Bahçe Teknik Direktörü Pereira'yı biraz germiş olabilir.
Sabit eksiklerinin dışında, Q17, Atiba ve Töre derbi maça yetişecek. Şenol Güneş, tercih ve alternatif konusunda yine en zengini. Umarım, züğürt'ün çenesini yorar bu zenginlik.
Aksi halde çarşı, pazar karışır.
Bu her zamanki gibi bir derbi değil Beşiktaş için. Kaybederse hem rakibinin inancını yükseltecek, hem de taraftarlarına umutsuzluk aşılayacak.
Hep söylediğimi gibi, Beşiktaş'ta herkes yerinde oynarsa, siyah beyazlı takımın önünde duracak takım yok.
Ama şapkadan tavşan çıkartmak ile uğraşırsa Şenol hoca büyük sıkıntı yaşanır.
Geçen sezon, şimdilerde İngiltere'de büyük büyük galibiyetler alan Bilic'in bıraktığı mirası unutmak ne mümkün? Koskoca bir sezonu derbi kazanmadan kapattı Beşiktaş. Olacak iş değil di bu! Neyse ki Avrupa futboluna bir teknik direktör kazandırmış olmanın haklı gururunu yaşayanlar vardır Akaretlerde. Beşiktaş bir okul ya, burada artık teknik direktör de yetiştiriliyor.

Halis 'bayram' hediyesi
Futbolcular, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda eziyet çekecek siyah-beyazlı taraftarlara, bari kabus olacak geri dönüş yolunu keyifli hale getirmeyi düşünseler bile yeter. Taraftarların, bayramın son gününü hatta son saatlerini keyifli geçirmeleri için kazanılacak 3 puanın önemi büyük.
Son olarak, sezon başından bu yana yaptıkları atamalarla cesaret örneği olan MHK'nin bu tutumu umarım maçı yönetecek Halis Özkahya'ya da sirayet eder de hakemin konuşulmadığı bir derbi izleriz. Hani Atiba'nın kramponunun ucunu görmek konusundaki cesaret, iki takım için alınacak kararlarda da gerekli. Aman ha, sakın bir diyet ödeme peşinde olunmasın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Etiketler :
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor