16 Nisan 2013 | Salı

Neden hocam?

Maçı izlerken şu izlenimlere vardım; Sahada ligin bittiğini düşünen bir hoca ve moralman çökmüş futbolcular.
Samet hoca, belli ki geçtiğimiz hafta alınan Bursa mağlubiyeti sonrası ligi kafasında bitirmiş. Bilgisayarda futbol oyunu oynayanlar bilir, bazı maçları oynamak istemezsiniz "Simulate" yaparsınız.
Yani oynamadan maçı geçme.
Dün gece Samet hocanın böyle bir şansı olsa emin olun tercih ederdi.
Beşiktaş için lig bitti. Eğer teknik ekipte bu düşünce varsa futbolcuların bir şeylere inanması, bu uğurda mücadele vermesi çok zor.
Bir takımın başarılı olabilmesi kadro istikrarından geçiyor.
Gerek sakatlıklar gerekse Samet hocanın bir türlü kadro istikrarını, ideal kadrosunu bulamayışı, Beşiktaş'ın lige erken havlu atmasında etkili oldu.

Kadro istikrarı şart

Fernandes ve Olcay dışında neredeyse her maç farklı oyuncular görev aldı. Bu sebepler takımın saha içinde kopukluk yaşamasında temel faktörler.
Maçın ilk yarısı adeta taraftarlarını uyutan Beşiktaş, ikinci yarıda Oğuzhan'ın oyuna girmesiyle birlikte temposunu arttırdı ve nitekim Oğuzhan'ın asistiyle golü buldu. Şimdi soruyorum; Neden hocam? Oğuzhan gibi bu takımın en tempolu oyuncularından birini neden yedek başlatıyorsun?
Keza Oğuzhan oyuna girdikten sonra yaptıklarıyla hocasına adeta ben bu takımın as oyuncusuyum dedi. Eminim hocada bu kararından pişmanlık duymuştur.
Rakiplerinin aksine haftada bir maç yapan Beşiktaş'ın en azından şu an ki yerini kaybetmemesi için daha tempolu oynaması şart!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Etiketler :
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor