05 Kasım 2023 | Pazar

Hakem hakemi satıyor

Öyle bir maç ki, bu maça gelene kadar Türkiye'nin genelinde konuşulan futbol, olaylar bu karşılaşmayı öyle bir havaya getirdi ki oynayan oyuncuya da helal olsun, yöneten hakemlere de... Çok zor bir mücadele... Ama bu senaryoyu hazırlayanların hepsi futbolun içindeki deve dışı gibi, TFF, yöneticiler, hakem eskileri, MHK'lar... Yani ne ararsan var. Korku filmi gibi.

İnanın iki tarafın futbolcuları da çok iyi niyetliler. Çok daha farklı şeyler olabilirdi. Hakem mümkün olduğu kadar gördüğünü çalmaya uğraştı ama haliyle takdir haklarını Fenerbahçe lehine kullandı. Mesela size bir şey söyleyeyim; Osayi'nin sarı kartı var. 90+'da kendini net bir biçimde hakemi aldatmaya atıyor ve kesin sarı kart olması gerek ama yok.

Aynı Osayi bir pozisyon sonra çok etkili pozisyonda topu çıkarıyor. Ama inanın bu maçın salimen bitmesi için inanın dua ettim. Buradaki en masum insanlar sahadaki futbolcular. Onlar Türkiye'deki bu pisliğe uymadılar. Hakikaten futbolumuz bataklık. Burada ne anlatsam boş.

Fenerbahçe çok iyi gidiyordu, bir yerde tökezleyecekti bunun da nedeni sakatlıklar. Trabzonspor'un bildiğimiz bir Fenerbahçe takıntısı var. Onlar için rakibini yenmek önemli. 26 yıl sonra bunu başardılar. Trabzonspor baştan sona galibiyeti hak etti. Böyle bir ortamda böyle bir mücadeleyi tebrik etmek lazım. Merak ediyorum, bu maçları bu hale sokan ahlak noksanı insanlar ne diyecekler.

Düşünün 6 Mart 2022'de oynanan Fenerbahçe-Trabzonspor maçı... Bu karşılaşmanın yardımcı hakemi Bahattin Duran. O zamanki komite dün akşamki hakem Zorbay Küçük'e yardımcı olarak tayin ediliyor. Bu yardımcı ne yapıyor ben Cüneyt Çakır'dan başkasıyla maça çıkmam diyor. O zamanki komite bunu yazılı bildir diyor. Bildiremiyor, istemeye istemeye maça çıkıyor.

Bahattin Duran yayıncı kuruluşta diyor ki geçtiğimiz günlerde, "Bu maça Küçük verilmemeliydi. O maçta neler yaptı. Bu maçın hakemi değil." Düşünebiliyor musunuz attığı bombayı. Küçük o maçta İrfan'ı atamıyor, VAR çağırıyor öylece atıyor. O VAR kim biliyor musunuz. Dünkü VAR Mete Kalkavan. Türkiye'de öyle şeyler var ki hakem hakemi satıyor. Ama futbolcular helal olsun canlarını dişine takarak oynuyorlar. Hakemlerin kalitesine, düşüncesine bakın sonra futbolu tartışalım. Bu olaylar ders gibi. Nereden nereye geliyoruz.

Ben Zorbay Küçük'ün yerinde olmaz Bahattin Duran'ı şikayet ederim. Çünkü maçtan önce Fenerbahçe taraftarı Küçük'e küfür ediyor. Neden? Duran'ın tahrikleri yüzünden

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor