01 Mayıs 2015 | Cuma

Seyrettiğim en kötü lig

Ligin tepesindeki 3 takım, kötü futbol oynasa da zirveye iyice yapıştılar.. Bu yarışta ipi kim gögüsler?
Ligin tepesindeki üç takım da kötü oynuyor. Ben şuna bakarım… Sabri, Galatasaray'ın birinci takımında kaç senedir oynuyor. Aynı şekilde Selçuk da Fenerbahçe'de kaç senedir oynuyor.Yerlerine kimler alındı kimler. Belki de yerlerine alınanlara milyon euro'lar harcandı, on senelerce… Hâlâ bu ikisi oynuyorsa ve bu ikisinin de bu kadar etkisi varsa siz bana neden bahsediyorsunuz arkadaş.
Koca Galatasaray takımı diyoruz, topu değişik kullanan, araya pas atan, çalım atan iki tane oyuncu var.
Birisi Sniejder diğeri Emre… Fenerbahçe'ye geçiyorsunuz aynı şekilde çalım atabilip, araya top atan, verkaç yapan, depar atıp geçebilen kaç oyuncu var. Bir bakın sadece Emre var. İkinci bir adam yok.
Beşiktaş'a gelelim.Verkaç yapıp topa vurup yön değiştiren Gökhan Töre var. Sosa var.Tolgay biraz fena değil, oldu 2.5 adana... 3'ü de şampiyonluğa oynuyorlar.

NASIL İŞ BU?
Yayıncı kuruluş da pompa yapıyor;"Böyle heyecan görülmedi.
Böyle lig izlenmedi"diye.
Doğru, ben böyle kötü bir lig izlemedim.
Başı kesilmiş gibi koşan futbolcular, art arda 5 pas yok. 35 dakikada bir gol… Maçlarda uykun geliyor. Neymiş heyecan varmış, kimi aldatıyorsunuz beyler.
Maçı anlatan spikerlerin konuşmalarından TV'nin sesini kapatıyorum.
Ne diyelim inşallah sonu iyi olur. Bu yazıyı yazarken yanımda Beşiktaşlı bir arkadaş var."Necip'i seyretmek için para veriyorum, olur mu böyle şey. Hesapta profesyonel" diyor."O hareket yapılır mı?" diyor.
- Ersun Yanal, Galatasaray'ı mağlup etti, Fenerbahçe'nin önünü açtı.
Beşiktaş'ı da mağlup ederse şampiyonu belirlemede büyük rol oynayacak?

Melo, Türkiye'yi çözdü

Aziz Yıldırım, Ersun Yanal'ı gönderdiği için "Ersun Yanal, Galatasaray'ı yendi. Beşiktaş'ı da yenerse Fenerbahçe'nin önünü açacak" diyecekler ama böyle abuk bir şey olamaz.
Adam profesyonel. Kimin gemisine binerse onun düdüğünü çalacak.
Geçen gün Melo'nun söylediği abuk şey gibi; "Bize oynadığınız gibi başkalarına da oynarsanız şampiyon olursunuz."Sana mı bırakacak rakibin maçı. Şampiyonluk istiyorsan çık, oyna, yen. Sen kendi takımına bak. Selçuk'a bak, Umut'a bak, Olcan'a bak, defansa bak… Her maçta iki tane yiyorsun. Burak 3 tane kaçırıyor ona bak. Ama Melo akıllı adam, Türkiye'deki bozuk düzeni anladı o da tribüne oynuyor, aynı Beşiktaş'ın Teknik Direktörü Bilic gibi.

Hamza ne yapsın!

- Galatasaray'da Hamza Hamzaoğlu'nun bazı yerli futbolculara ayrıcalık yaptığı söyleniyor. Mesela Sabri gibi, Umut Bulut gibi..
Sizce böyle bir durum var mı?
Zannetmiyorum. Elindeki kadro bu. Diyorsunuz ki Selçuk. Selçuk'un yarattığı isim, aldığı para kadar sahada karşılığını veriyor mu? Bence vermiyor.
Umut bu kadar… Sabri bu kadar… 80 km. ile giden bir arabaya benzetirsen gaza fazla basarsan kaportayı delersin, ayak ordan çıkar gider. Sabri'den, Umut'tan Sneijder bekliyorsanız eğer, bir cümle var ama onu söyleyemem.
Daha çok beklersiniz.
- Trabzonspor'da Mehmet Ekici yoksa takım da yok.
Ersun Yanal gibi bir teknik direktörün böyle bir soruna çözüm bulamaması için ne düşünüyorsunuz?

Yanal'ı seneye görün

Trabzon takımının kadrosunu Ersun Yanal yapmadı. Onun için de inişli çıkışlı bir grafik çiziyorlar. Ama yine de iç saha istikrarları var. Eğer Ersun'dan bir şey bekleyecekseniz seneyi görmeye mecbursunuz.
- Süper Lig'in bitmesine az bir zaman kaldı. Sizce üç takım da sezon sonu hoca değiştirir mi?
Bilic-Beşiktaş, İsmail Kartal-
Fenerbahçe ve Hamza Hamzaoğlu-
Galatasaray… Hamza için bir şey diyemem, yönetim değişecek. Ben olsam ısrar ederim. Bilic için şunu söylerim; transfer işlerine ne kadar karışıyor.
Yabancı teknik adamların transfer politikalarında yurt dışındaki bağlantılarından her zaman huylanırım, bunu da yöneticileri bilir ona göre karar verirler.
Fenerbahçe için söyleyecek çok sözüm yok. Aziz Yıldırım başkan olduğu sürece takımı şampiyon yapan adamdır.Yıldırım'ın; döneminde takımı şampiyon yapan Mustafa Denizli, Ersun Yanal ve Aykut Kocaman için söyledikleri ortada: "Takımı bunlar mı şampiyon yaptı!"
Onun için Fenerbahçe'de fark etmez. Teknik direktör zaten belli yıllardır; Aziz Yıldırım. Siz masörün, kulüp doktorunun kim olacağına
bakın.

Waterman'ın pozisyonu 'iki kere' kırmızı
Bir şeyleri iyi düşünün. Kaleciyi stoper yapın, Waterman da kalede olsun. Stoper aynı pozisyonda topu elle kesse, Demba Ba yine bariz gol şansında olacak, o stoperi atacaksın. Bunu kaleci yapınca zaten kale boş. İki kırmızı var lafın gelişi. Aynı maça dönelim. Necip nasıl atıldı? Rakip oyuncu, ceza alınana girerken deparı atıp Necip'i geçti. Necip baktı gidiyor, indirdi… Kalede kaleci var. Belki kaleci oyuncunun ayağından topu alacak, belki kurtaracak. Futbolda belkiler yok.Yorumları yaparken kimseye gebe kalmayacaksınız… "Futbol Federasyonu başkanı değişir de ben gelirim" diye düşünürseniz baltayı taşa vurursunuz. Bunları gazetelerde yazınca millet yerde, televizyonda yönetmen zoom yaptığında kimseye yediremezsiniz. Şarkıların bile ana fikri oradan
geçer, "Gözler yalan söylemez."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor