24 Şubat 2015 | Salı

Hata İsmail'de

Hayatımda hiç iddaa oynamadım.
Maçtan önce 5-6 kişi bana "Maç ne olur?" diye sordular. "Banko Fener" diye cevap verdim. "İlk yarı mı? İkinci yarı mı?" diye sordular. İşin ne olduğunu bilmediğim için "Onu bunu bilmem, ilk yarıda da ikinci yarıda da F.Bahçe alır" diye cevap verdim.
Diyeceksiniz ki peki Akhisar maçı nasıl kazandı? Önce çalışacaksın! İyi mücadele edeceksin. Elinden ne geliyorsa onu yapacaksın. Hani derler ya, "Benim adım Hıdır, yapacağım budur!" sonra da Allah sana yardım edecek. Dün gece bunların hepsi Akhisar'ın yanındaydı. Akhisar'lılar oyunu çirkinleştirmeden vakit geçirmeden"Ah, vah" diye yerde yatmadan 90 dakikayı tamamladılar.
Peki F.Bahçe ne yaptı? Çok şey yapmaya çalıştı ama az şey yaptı. Mesela rakip havadan iyi, bu tip defansa karşıdan ve yandan hava topu yollamayacaksın. Peki nereden yollayacaksın? Aut çizgisine inerek oradan! Fenerbahçe bunu kaç kere yaptı veya ne zaman yaptı? İkinci yarı Emenike'yi sol dışa alarak yaptı. Zaten hepsinde de tehlike yarattı. Rakip defans kalabalıksa ikinci şık olarak "göbekten ver kaç" yapacaksın. Kaç defa yaptılar?
Hiç! Bir defa yapmadılar. Üçüncü ne yapacaksın? Ceza alanına yaklaştığın yerden şut atacaksın? Kaç defa yaptılar?
Bir kere. O zaman oldu.
F.Bahçe ile İsmail hatayı kendinde arayacaklar. Biliyorum, şimdi diyecekler ki, "Hakem kötüydü."
Bu hakem ilk çıktığında iyi çıktı! Sonra Yusuf Namoğlu bunun "özel eğitimcisi" oldu. Ama bu hakem ileri gideceğine geri gitti. İyi hatırlıyorum; bir Kayseri-F.Bahçe Türkiye Kupası maçını Kayseri'den alıp F.Bahçe'ye verdi.
Peki hakem dün neler yaptı? En büyük hatası Akhisarlılar'ın faul yapıp Emenike'nin gol pozisyonuna gireceği anda avantajı kesip daha doğrusu avantaj kuralını uygulamayıp belki de bir golü engellemesi oldu.

Atamayana atarlar
Akhisar'ın attığı ilk gol ofsayt mı?
O yardımcıya ait. Çizgi çekip bakmak lazım. Hakem sarı kartları iki takıma da doğru mu uyguladı? Kesinlikle hayır! Bu kadar çok sarı kartın olduğu yerde eğer bu sarılar kırmızıya dönmüyorsa ya verdiğin sarı kartlar hatalı ya da verdiğin sarı kartların fazla olduğunu düşünüp ikinci sarıyı gösteremiyorsun demektir.
Akhisar Belediye'yi oynadığı oyun şeklinden dolayı fazla tenkit edemeyeceğim.
Çünkü F.Bahçe'ye karşı topa vurmayacaksın. Vurursan tenis topu gibi duvara vurup geri döner.
Pas yapacaksın ve boşa çıkacaksın.
Haliyle de biraz agresif oynayacaksın.
Akhisar defansı agresif oynadı.
Ama orta sahası ile hücumu kaymaklı ekmek kadayıfı gibi yumuşacıktı!
Bunu neden söylüyorum. F.Bahçeli futbolcuların bazı şeylerin arkasına sığınmamaları gerektiğini anlatmak için. Çünkü maçı 2-1 yapsalar maç 5-1 biter. Niye? Akhisar gol bulmak için üstüne gelecek, o zaman arka tarafına sarkacaksın. Tüm bunların yanında F.Bahçe rahat gol pozisyonu bulacaktı. En az 6 tane şans yakaladı. Futbolun kaderi bu, atamazsan yersin. Veya atamayana atarlar.
Yani mahalle ağzı!
F.Bahçe bundan çok zor maçları çevirdi ama bu maçta mağlup oldu.
Bu bir trafik kazasıdır! Ummadığın taş baş yarar.

Fenerbahçe hâlâ bir adım önde
Kalitesi düşük tansiyonu yüksek bir maç izledik. Tipik bir lig maçı!
Emenike'nin penaltı istediği pozisyon net bir şekilde penaltı değil. Ama bizde ceza alanı ile dışında hakemlerimizi futbolcular iyi tanıdıkları için ceza alanı içinde ayakları kayıp uçuyorlar!
Dün geceki maçta Fenerbahçe mağlup olmasına rağmen Galatasaray ve Beşiktaş'a baktığımda hâlâ Fenerbahçe bir adım önde gözüküyor. Karşılaşmanın en iyi adamı kim derseniz tartışmasız açık ara kaleci Oğuz derim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor