01 Haziran 2016 | Çarşamba

Arka 5’li!

Geçen sezon sonu Emre Belözoğlu, Egemen, Bekir gibi oyuncularla yollar ayrıldığında birçok kişi, "Aziz Yıldırım takım otobüsünün arka 5'lisini gönderiyor" yorumunu yapmıştı. Hatta şöyle söyleyelim; eğer Volkan Demirel'in sözleşmesi devam etmeseydi, onunla da yollar ayrılacaktı. Bunu şu nedenle yazıyorum; şimdilerde en çok konuşulan konuların başında Gökhan Gönül mevzuu geliyor. Malum o da arka 5'linin bir üyesi!
Herkes şunu çok iyi bilsin; Fenerbahçe'de bir arka 5'li problemi yok, Fenerbahçe'nin en büyük sorunu otobüsün en önünde oturan "ön 2'li!" Yani başkan Aziz Yıldırım ve teknik direktör Vitor Pereira...

Çok garip bir durum
Yıllardır Yıldırım'ın, "Ben yaptım oldu" uygulamalarını hep birlikte izledik.
Ama özellikle son iki sezondur yaptıkları onun hakikaten dengesini kaybetmiş olduğunun açık bir göstergesi...
Taraftarlar hiç olmadıkları kadar umutsuz, mutsuz... UEFA gözünü Fenerbahçe'ye dikmiş, yapılacak her transfer mercek altında.
Kulüp bu durumdayken Caner, Kadlec gibi isimlerle yolların fütursuzca ayrılması bana çok garip geliyor.
Şimdilerde ise Gökhan Gönül'le sözleşme uzatılmayacağı konuşuluyor. Fenerbahçe yönetimi ya bir yerde define buldu ya da önümüzdeki sezon bizleri şampiyonluğa 'oynamayan' bir takım bekliyor.
Bunun başka bir açıklaması yok.

Önden birileri gitmeli
Baktığınız zaman bu takıma en az 6-7 transfer yapılması gerekiyor.
Herkes, "Nani'den gelecek parayla transfer yapılacak" diyor ama ondan gelecek para sadece 8 milyon euro civarında... Bir de Van Persie var tabii... Eğer ikna edilip satılabilirse 8-10 milyon euro da oradan gelecek.
Yıldız isimlerin satılması hem kombine hem de Fenerium satışlarını olumsuz yönde etkiler. Anlayacağınız otobüsün 'önündeki 2'li' arka 5'liden daha çok zarar veriyor Fenerbahçe'ye...
Bence otobüsün arkasından değil de önünden 'birilerinin' gitmesi camiaya rahat nefes aldıracak. Çözüm bu kadar basit! Zira biri kulübü diğeri de takımı yanlış yönetiyor.

PEREİRA KALIRSA...
Fenerbahçe yönetimi son günlerde 'kalemşörlerine', "Pereira artık ligimizi, takımı iyice tanıdı. Önümüzdeki sezon kesin şampiyon olur" diye yazdırmaya başladı!
Böyle yaparak kamuoyunun tepkisini ölçüyorlar.
Sezon başında tarihin en pahalı ve en kaliteli kadrosu kurulmuştu. Ben dahil birçok spor yazarında, "Fenerbahçe açık ara yapar" görüşü hakimdi. Peki ne oldu? Bu önemli takım sıfır çekerek kapattı sezonu...

Taraftar öder nasıl olsa!
Fenerbahçe önümüzdeki sezon oyuncu kalitesi anlamında daha düşük profilli bir takım olacak. A klas bir takımla kupa kazandıramadan sezonu kapatan "çırak Pereira" B klas takımı nasıl şampiyon yapacak?
Bunun cevabını verin, ben de destek olayım Pereira'nın kalmasına! Yok bunun cevabını veremiyorsanız Allah aşkına bugün Pereira'yı gönderin. Tazminatını çok kafaya takmayın.
Yıllardır yapılan bir sürü yanlış transferin parasını ödeyen büyük Fenerbahçe taraftarı, onun da parasını pekala öder!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor