02 Ağustos 2015 | Pazar

Shakhtar'ın şifreleri

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, şu sıralar oyuncularını aynı seviyeye getirebilmek için çalışıyor. Malum, hazırlık kampını başından sonuna yaşayanlarla, çalışmalara sonradan katılanlar arasında seviye farkı var.
Bu durum Pereira'nın kafasındaki planları tam olarak sahaya yansımasını engelliyor. Shakhtar Donetsk rövanşına artık sayılı günler kaldı. İlk maçın ilk yarısında, özellikle savunma hattında yapılan hataların tekrarlanmaması gerekiyor.

Van Persie oynamalı

Van Persie mutlaka ilk 11'de sahaya çıkmalı. Sakın kimse bana, "Fiziksel olarak takımın gerisinde" edebiyatı yapmasın. Bahsettiğimiz adam Van Persie... Araya bir top atar, uzaktan bir şut atar, skoru değiştiriverir. Fernandao ile birlikte çok iyi bir ikili olacaklar.
Shakhtar evinde daha agresif ve hücum oynayan bir takım. Kadıköy'deki gibi arkada 7 kişi bekleyip kontra yapmayacaklar. Saha ve seyirci avantajını kullanıp hücum edecekler. Pereira, Diego'ya çok güveniyor.
Diego takıma kreatif olarak katkı yapıyor. Ancak savunma anlamında zayıf kalıyor. Hücum edip gol arayacak olan Shakhtar önünde orta sahanın Topal-Meireles-De Souza üçlüsüyle kurularak, rakibin hızlı çıkmasının kesinlikle engellenmesi gerekiyor.

Hep Volkan kurtaramaz!
F.Bahçe öyle ya da böyle golü bulacak. Önemli olan takım savunmasını güçlü tutup gol yemeden maçı bitirmek. Malum Shakhtar'ın önemli isimlerinden biri olan Fred, doping kullandığı gerekçesiyle 2. maçta olmayacak. Buna karşın sağ bekte bu kez Şener var. Hazırlık kampında izlediğim kadarıyla Şener, Gökhan'ı kesinlikle aratmaz.
Hep söylüyorum; Shakhtar'ı yenmek kolay değil ama imkansız da değil. Yeter ki Pereira takım savunmasına dikkat etsin. Çünkü Volkan, her zaman takımı kurtaramaz!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Etiketler :
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor