09 Mart 2015 | Pazartesi

Müthiş mücadele

G.Saray'ın sezon başından bu yana oynadığı maçlara bakacak olursanız yediği gollerin çoğunun ceza sahası içinden olduğunu görürsünüz.
Peki, F.Bahçe'de "ceza sahası golcüsü" tanımına en çok uyan oyuncu kim? Tabii ki Webo… Ama İsmail Kartal'ın Emenike sevdası bir türlü bitmiyor.
Maçın 2. bölge mücadelesi şeklinde geçeceği belliydi. Emin olun ben G.Saray orta sahasının bu denli mücadele edebileceğini düşünmemiştim. Mücadele ettiler etmesine ancak dakikalar geçtikçe fizik olarak Fenerbahçe'nin gerisinde kaldılar.
İsmail hocanın Diego tercihini doğru buldum. Zira Meireles oynasaydı orta alanda Emre ve Mehmet Topal'la "3 kesici" özelliğe sahip oyuncu birden görev yapmış olacaktı.
Bu da zaten kapanan G.Saray karşısında gereksizdi. Mehmet Topal inanılmaz mücadele etti. Resmen rakip orta sahayı tek başına ittirerek takımının baskılı oynamasını sağladı.

Yarışa yeniden girdi

Fenerbahçe ikinci yarının neredeyse tamamını G.Saray yarı sahasında oynadı.
Bunda G.Saray'ın hem fizik yetersizliğinin hem beraberliğe razı oyunun etkisi vardı. Yine inanılmaz goller kaçtı. Hep söylerim "biraz da şans olacak" diye.
Fenerbahçe önceki maçlarda olduğu gibi gol gelmeyince "çılgınca saldırmadı."
Akıllı ve disiplinli oyun sonunda golü getirdi. Fenerbahçe artık iyi oyunun karşılığını alacak golleri atmak zorunda… Kuyt'ın golü olmasa yine, "iyi oynadık" edebiyatı yapılacaktı.
Maç boyunca 8 önemli pozisyon bulup sadece 1 gol atmak düşündürücü… Bu zafer Fener'in şampiyonluk yarışına yeniden girmesini sağladı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Etiketler :

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor